Jelenlegi hely

Átvetted már az ajándék könyvedet?

Tízezer darab ajándékkönyv került a Libri könyvesboltjaiba - a Jelenkor Kiadó új kötete a középiskolai tanulóknak, főiskolásoknak és egyetemistáknak szánt tisztelgés Térey János munkássága előtt.

A Jelenkor Kiadó 2021-ben készített először olyan, kifejezetten diákoknak szánt válogatáskötetet a Libri Könyvesboltokkal együttműködésben, melyet bevezetésnek szántak a kiadó által gondozott szerzői életművekbe. Mészöly Miklós, Nemes Nagy Ágnes, Nádas Péter és Borbély Szilárd alkotásai után most Térey János válogatott írásaival ismerkedhetnek meg a fiatal olvasók – olvasható a Nyugati tér blogon.

A kötet átvehető az érvényes diákigazolvány felmutatásával – 2024. június 3-tól, a Libri összes Könyvesboltjában országszerte és a Libri 63-as számú standjánál 2024. június 13–16. között A Budapesti Ünnepi Könyvhéten – a készlet erejéig.

Térey János, a XXI. századi magyar irodalom jelentős alkotója. Debreceni születésű József Attila- és Babérkoszorú díjjal kitüntetett író, költő, drámaíró, műfordító. Már 5 éve, hogy 2019. június 3-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emléke és életműve előtt tisztelegve a Jelenkor Kiadó elkészítette az Árnyékunk útra vált című kötetet.

A szerző korai verseitől a posztumusz megjelent önéletírásáig (Boldogh-ház, Kétmalom utca. Egy cívis vallomásai) válogattak jellegzetes és kiemelkedő műveiből, így rajzolva fel a különleges és értékes pályaívét.

A kötetről bővebben a Nyugati tér blogon olvashattok.

ADL - Debrecenimami

Listakép: Pexels/Nicole Berro

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Széthagyja a játékait, ruháit, egyéb holmiját? Mindennapos problémának tűnik, hogy nekünk, szülőknek kell rendet tenni utána? Tapasztalat hogy gyermekünket a legnagyobb nehézségek árán – vagy még úgy sem – tudjuk rendre szoktatni. Tippek az életkornak megfelelő, helyes módszerek alkalmazásához.
Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére