Jelenlegi hely

Karneváli tippjeink - 2. Kismama kuckó várja az anyukákat a karneválon!

Kismama kuckó a Kalandvárban!

A Kalandvár a Savaria Történelmi Karnevál családi helyszíneként három napon át délelőtt 10:00 órától estig változatos gyermek- és családi programok sokaságát kínálja. Az egész napos elfoglaltság a szülők számára együtt jár a gyermekek igényeinek kielégítésére törekvéssel, melyhez a rendezvény szervezői Kismama kuckó működtetésével járulnak hozzá.

A kuckót a Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület a Karnevál szervezőivel együttműködve építi fel és működteti a Gayer-parkban, a játszótér mögötti csendesebb, ligetes területen. A jurta karneváli „módi” szerint berendezve, szalmabálákkal „bélelve” várja a szoptatáshoz és a kicsik tisztába tételéhez alkalmas helyet kereső kisgyermekeseket péntektől vasárnapig, 10:00 és 18:00 óra között.

A szervezők ezzel próbálják hozzásegíteni a családokat ahhoz, hogy minél több időt, minél zavartalanabb szórakozással tölthessenek el a Karnevál családi helyszínén.

 

A Szombathelyimami tippjei:

Ha a Fő téren kellene szoptatni - pelenkázni, erre használhatjátok:

  • Szoptatásra-pelenkázásra: Polgármester Hivatal földszint - pénteken, a hivatali időben a kulcsot a portán kell elkérni
  • Pelenkázásra: Cafe Frei pelenkázóhelyiség

Plusz tipp nagyobbacska gyerekekhez:
A karneváli forgatagban gyakran előfordul, hogy egy-egy gyerek eveszik, elbámészkodik. Javasoljuk, hogy indulás előtt a gyerek karjára (belülről) írjuk rá tollal vagy alkoholos filccel a szülők telefonszámát.
A fő téri drogériában lehet kapni erre speciális karszalagot (van fiús és csajos is), amire szintén ráírhatjuk a gyerek adatait, szülők telefonszámát.

IDÉNTŐL PÓLÓMATRICA!

Az előző években a szervezők pólómatricákkel készültek, ami nagy sikert aratott. A matricára felírhatjuk a Karneválon kalandozó gyerek nevét és a hozzá tartozó felnőtt mobilszámát! A matricán a keret kék és bordó - hogy mindkét nem örülhesen.  A matricához bárki ingyenesen hozzájuthat a Fő téri Karneváli információs pavilonban (a Szentháromságszobor mellett), a Tourinform Irodában (Király u. 1-3.) és a rendezvény napjaiban a Kalandvárban és az Öreg Város Vásárában szolgálatot teljesítő önkéntesektől.

Ha pedig elveszett, síró gyermekkel találkozunk, akinek a pólóján/karján van telefonszám, ne hagyjuk magára, a szülőket próbáljuk meg felhívni!

 

Forrás: savariakarneval.hu

kép: szombathelyimami

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére