Jelenlegi hely

Karneváli tippjeink - 2. Kismama kuckó várja az anyukákat a karneválon!

Kismama kuckó a Kalandvárban!

A Kalandvár a Savaria Történelmi Karnevál családi helyszíneként három napon át délelőtt 10:00 órától estig változatos gyermek- és családi programok sokaságát kínálja. Az egész napos elfoglaltság a szülők számára együtt jár a gyermekek igényeinek kielégítésére törekvéssel, melyhez a rendezvény szervezői Kismama kuckó működtetésével járulnak hozzá.

A kuckót a Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület a Karnevál szervezőivel együttműködve építi fel és működteti a Gayer-parkban, a játszótér mögötti csendesebb, ligetes területen. A jurta karneváli „módi” szerint berendezve, szalmabálákkal „bélelve” várja a szoptatáshoz és a kicsik tisztába tételéhez alkalmas helyet kereső kisgyermekeseket péntektől vasárnapig, 10:00 és 18:00 óra között.

A szervezők ezzel próbálják hozzásegíteni a családokat ahhoz, hogy minél több időt, minél zavartalanabb szórakozással tölthessenek el a Karnevál családi helyszínén.

 

A Szombathelyimami tippjei:

Ha a Fő téren kellene szoptatni - pelenkázni, erre használhatjátok:

  • Szoptatásra-pelenkázásra: Polgármester Hivatal földszint - pénteken, a hivatali időben a kulcsot a portán kell elkérni
  • Pelenkázásra: Cafe Frei pelenkázóhelyiség

Plusz tipp nagyobbacska gyerekekhez:
A karneváli forgatagban gyakran előfordul, hogy egy-egy gyerek eveszik, elbámészkodik. Javasoljuk, hogy indulás előtt a gyerek karjára (belülről) írjuk rá tollal vagy alkoholos filccel a szülők telefonszámát.
A fő téri drogériában lehet kapni erre speciális karszalagot (van fiús és csajos is), amire szintén ráírhatjuk a gyerek adatait, szülők telefonszámát.

IDÉNTŐL PÓLÓMATRICA!

Az előző években a szervezők pólómatricákkel készültek, ami nagy sikert aratott. A matricára felírhatjuk a Karneválon kalandozó gyerek nevét és a hozzá tartozó felnőtt mobilszámát! A matricán a keret kék és bordó - hogy mindkét nem örülhesen.  A matricához bárki ingyenesen hozzájuthat a Fő téri Karneváli információs pavilonban (a Szentháromságszobor mellett), a Tourinform Irodában (Király u. 1-3.) és a rendezvény napjaiban a Kalandvárban és az Öreg Város Vásárában szolgálatot teljesítő önkéntesektől.

Ha pedig elveszett, síró gyermekkel találkozunk, akinek a pólóján/karján van telefonszám, ne hagyjuk magára, a szülőket próbáljuk meg felhívni!

 

Forrás: savariakarneval.hu

kép: szombathelyimami

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Széthagyja a játékait, ruháit, egyéb holmiját? Mindennapos problémának tűnik, hogy nekünk, szülőknek kell rendet tenni utána? Tapasztalat hogy gyermekünket a legnagyobb nehézségek árán – vagy még úgy sem – tudjuk rendre szoktatni. Tippek az életkornak megfelelő, helyes módszerek alkalmazásához.
Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére