Jelenlegi hely

Karneváli Tippjeink - 3. - Az ivóvíz

Hol ihatunk friss vizet a Karneválon?

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint pénteken 34 fok körül lesz a hőmérséklet, szombaton és vasárnap 22-26 körüli lesz a hőmérséklet.
 
Javasoljuk, hogy elindulás előtt vegyetek magatokhoz vizet, nem túl cukros üdítőt és nedves törlőkendőt, ami segít a nagy melegben és a maszatos arcocskákat, mancsokat is megtörölhetitek vele.
A felvonulás idején babakocsik helyett lehetőleg egészséges babahordozókat használjatok (hordozókendő, mei tai), mert a nagy tömegben nemcsak ti közlekedtek nehezen, hanem a babakocsik komoly fennakadást és balesetet okoznak a többi látogatónak. A babakocsiban felvő, szunyókálni próbáló gyerekek gyakran megijednek a nagy tömegben. A babkocsit soha nem takarjátok le pelenkával!
Kisgyerekeknek javasoljuk a hallásvédő fültokot a fevonulás idejére - a körülöttük lévő nagy zaj ill.a felvonulásban elsült hangos fegyverek komoly ijedtséget okozhat nekik.
 
Mit tegyünk, ha elfogy az otthonról hozott innivalókészlet és a büfék előtt hosszú sorok kígyóznak?
A Karnevál ideje alatt a szombathelyi Vasi Víz Zrt. a látogatók számára több helyszínen is biztosítja a tiszta, friss vizet, a felállított sátorban pedig a készlet erejéig a műanyag poharat.
A Fő téren, az Art Cafe előtt és a Gayer Parkban permetező kaput állítanak fel, ami az előző években rendkívül hamar elnyerte a karneválozók - köztük a gyerekek tetszését.
Javasoljuk, hogy a kifogyott ásványvizes palackokat ne dobjátok el, hanem a vízvételi pontokon töltsétek újra!
 
Hol találunk ivókutakat?
  • Fő tér, Szentháromság szobor előtt

Kutas/sátras vízosztás:

  • Fő tér, Belsikátor bejáratánál
  • Gayer Park - Kalandvár
  • Borok Utcája - Képtár előtt
  • Sörtér - Cafe Mólónál
  • Folklór Udvar (Berzsenyi tér - ELTE D épülete előtt)
 
  
Foto : szombathelyimami
 
Párakapu a Fő téren
Kép forrása: Savaria Történelmi Karnevál facebook oldala
 
Ha hasznosnak érzed cikkünket, oszd meg barátaiddal is! Köszönjük!
 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére