Jelenlegi hely

Ingyenes balesetbiztosítás minden gyermeknek

Magyarországon 3 éves korától 18 éves koráig minden gyermek ingyenes balesetbiztosításban részesül, de a szülők többsége nem tud róla!

A gyermekek érdekében történő állami gondoskodás formája az Általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás, amelynek díja a Magyar Államot terheli. A szülőknek nem kell semmilyen szerződést kötni, hogy gyermekük biztosítva legyen. Ha az óvodákban, iskolákban pénzt szednek különböző balesetbiztosításokért, akkor a gyermekeknek, tanulóknak két egymástól független biztosítása lesz.

Az Általános gyermek- és ifjúsági biztosítás a nap 24 órájában érvényes, otthon, az utcán, az óvodában, iskolában, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön bekövetkezett balesetekre egyaránt. A baleset: a biztosított akaratától független, olyan hirtelen fellépő külső behatás melynek következtében a biztosított a baleset megtörténtétől számított egy éven belül meghal, vagy két éven belül állandó egészségkárosodást vagy múlékony sérülést (csonttörést) szenved. A jelen biztosítási feltételek szempontjából sajnálatos balesetnek minősülnek a gyermekbénulás, kullancscsípés következtében kialakuló agyburok- vagy/és agyvelőgyulladás, veszettség, valamint tetanuszfertőzés is.

A biztosítási eseményt a 06-40-421-421-es (országosan helyi díjszabással hívható) kékszámon kell bejelenteni reggel 8-tól este 18 óráig Ezen a számon lehet a kárrendezéssel kapcsolatban további információkhoz jutni. Külföldről a +361-237-2372-es telefonszámon érhetik el a telefonos ügyfélszolgálatot.

Ha szülők nem ismerik, vagy nem veszik igénybe az Állam által finanszírozott gyermek- és tanulói balesetbiztosítást, akkor az állami támogatás összege a biztosító cégnél marad, pedig sajnálatos tény, hogy sok a gyermek baleset, pl. a közlekedési balesetek 21%-át 18 év alatti gyerekek szenvedik el!

Szülői panasz, hogy az óvodák, iskolák arra kötelezik őket, hogy fizessenek be évi 500-10 000 forint összegű balesetbiztosítási díjat, mivel a magasabb összegű befizetés esetén megemelkedik az ingyenes általános biztosítás kifizetésre kerülő biztosítási összege. Ez nem igaz! Ez félrevezető ügynöki magatartás. Az általános gyermek- és ifjúsági biztosítást nem lehet kiegészíteni, sem többszörözni.  Ha a szülők kényszerből vagy önként kifizetnek valamilyen csoportos gyermek- vagy tanulói biztosítást az óvodában, iskolában vagy kollégiumban, akkor két egymástó független biztosításuk lesz, vagyis egy sajnálatos baleset után kétszer vehetik fel a biztosítási összeget.

 


Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére