Jelenlegi hely

Készségfejlesztő játékok gyerekeknek: leköti és tanítja

Azt mondják, egy kisgyerek mindenből képes tanulni, fejlődni. És ez bizonyos szinten igaz is, de a kifejezetten készségfejlesztésre való játékokkal olyan gyorsan lehetnek egyre ügyesebbek, olyan hihetetlen sebességgel szélesedhet a látókörük, hogy felnőttként szinte fel sem tudjuk fogni ezt a tempót.

Készségfejlesztő játék persze rengetegféle van, és mindegyik hasznos a maga módján. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül igyekeztünk néhányat összeszedni közülük, amiknek minden kisgyerekes családban helyet kell kapnia. A jó készségfejlesztő játékok egyszerre kötik le a gyerekeket és tanítják őket – az Alza kínálatában pedig rengeteg ilyennel találkozhatunk.

Ezeket mindenképp szerezd be, ha kisgyereked van:

  • Formabedobó. A legnagyobb klasszikus a fromabedobó, nem véletlenül. Nagyon sokat javít a picik kézügyességén, valamint a kéz-szem koordinációt is fejleszti. A gyerkőc eleinte nem fogja tudni bedobni a megfelelő helyre a formákat, nem is érti, melyiket hova kellene. Szép lassan azonban rájön az összefüggésre, és a keze is elég biztos lesz ahhoz, hogy be tudja illeszteni a formát a kivágásba. A sikerélménye pedig óriási lesz!
  • Építőjátékok. Az építőjátékokban az a jó, hogy minden életkorban lehet megfelelőt találni. Egészen kicsi korban a nagyméretű kockákból lehet tornyot építeni, aztán ledönteni. A nagyok pedig már bonyolult épületeket, járműveket is össze tudnak rakni legóból, vagy mágneses építőkből. Ezek a játékok a kézügyességet és a kreativitást egyaránt magasabb szintre helyezik.
  • Kirakók. A kirakók igazi jolly jokerek: a nyugodtabb típusú gyerekek jó ideig eljátszanak vele, közben pedig tanulnak. Fejlődik a logikájuk, a kéz-szem koordinációjuk, valamint a kitartásuk is. A piciknek 2-3-4 darabból álló kirakók is elég nehezek még ahhoz, hogy fejtörést okozzanak, a nagyoknak pedig sokkal több darabból állókat választhatunk.
  • Golyóvezetők. Hihetetlenül jó hatással vannak a kéz mozgására a különböző golyópályák, golyóvezetők. Ahogy a golyókat végigvezetik a fém pályán a gyereket, észrevétlenül aprólékos mozdulatokat tanulnak, ami fejleszt a kézügyességükön.
  • Szerepjátékok. Inkább a 2 évesnél idősebb gyerekek szeretik a szerepjátékokat, amik a képzelőerejüket teszik próbára. Amikor a gyerkőc eljátssza, hogy ő a bolti eladó, és mi játék élelmiszert vásárolunk tőle, fontos dolgokat tanul a mindennapokról.

Készülj fel Te is a legjobb játékokkal a következő ajándékozós alkalomra!

A fotó forrása:

FamVeld / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére