Jelenlegi hely

Elültették a 2022-ben született gyermekek fáját

Ötödik alkalommal ültettek fát a Csónakázó-tó szigetén

A "Gyermekek világnapján", szeptember 20-án délután kissé hűvös, de napsütéses délutánon sok-sok babakocsis és hordozós család népesítette be a szombathelyi Csónakázó-tó szigetét. Negyedik alkalommal ültették el a 2022-ben született szombathelyi gyermekek fáját. Dr. Nemény András polgármester rövid köszöntője után a Pipitér Óvoda apróságai vidám őszköszöntő műsora következett, majd a polgármester a szülők, gyerekek és a Szompark Kft munkatársai segítségével ültette el a bükkfát.
 
 
A polgármester beszédében kiemelte  és párhuzamot húzott a fa gyökere és a gyermeknevelés között: a gyermek életében nem látjuk a nevelés azonnali hatását - de tudjuk, hogy a "gyökere" a szeretettel, a törődéssel nő - így lesz erős és egészséges. Egyben buzdította a szülőket, hogy egy-egy séta alkalmával látogassák meg a fát, öntözzék meg, nézzék meg, mennyit növekedett.
Külön öröm volt, hogy olvasóink közül több érintett családdal találkoztam, a babakocsikban lévő kicsik közül nagyon sokan a Manóvár Kölcsönző "ügyfelei".
 
Szombathely város közgyűlése 2017-ben hozta azt a határozatot, hogy minden évben szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján a „Születés fája” elültetésével üdvözöli az adott évben született gyermekeket. A fánál elhelyezett, QR kóddal ellátott tábla segítségével mindenki megtekintheti az adott évben született szombathelyi gyermekek nevét (idén 312). A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szülészeti Osztályán a szülők a születésről szóló jegyzőkönyvben nyilatkoznak arról, hogy hozzájárulnak-e gyermekük adatainak megjelentetéséhez a „Születések Fáján”.
 
 
Az újszülöttek nevei az identitas.szombathely.hu oldalon megtekinthető.
 
Fotók: Szombathelyimami
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére