Jelenlegi hely

Egyszerűen spórolhatunk a baba születése előtt is

Segítünk, hogy könnyebb legyen a vásárlás.

Az első gyermeküket váró szülőknek mindenki kérve és kéretlenül is rengeteg tanáccsal, tippel, trükkel, régen jól bevált módszerrel szolgál. Közel sincsenek könnyű helyzetben, hiszen nehéz az egymásnak homlokegyenest ellentmondó információk közül kiszűrni az igazán hasznosat, különösen akkor, ha a helyzetek főszereplője még meg sem született. A tanácsok mellett akadnak olyan eszközök és kiegészítők is, amikre egyes anyukák esküsznek, míg mások tökéletesen szükségtelennek tartják. Akárhogy is, amikor egy újszülött érkezik közénk, arra alaposan fel kell készülni, ezt megtehetjük az Alza babáknak szánt kínálatából anélkül, hogy felesleges holmikat vásárolnánk.

Nem kell egyszerre mindent!

Akadnak olyan babaholmik, amikre az első néhány hónapban nem lesz szükségünk. A gyermekágyas időszakban egyébként is egymás megismerése, az új helyzethez való alkalmazkodás, és leginkább a túlélés lesz az, amire a babánk és saját magunk esetében és érdekében is koncentrálunk. Ebben a szép, de nagyon nehéz időszakban például nem lesz szükségünk cumisüvegre, amennyiben rendelkezünk elég anyatejjel, hiszen ez lesz a fő tápláléka a kicsinek. A szülés után nem sokkal kiderül, hogy tudjuk-e anyatejjel táplálni a babát, ha nem, akkor egy hozzátartozónk könnyedén be tudja szerezni ezeket – mellszívó, melegítő és cumisüveg – kiegészítőket.

Tarka és zajos játékok

Az újszülötteknek a legfontosabb, amire szükségük van, a szeretet és a törődés. Ebben a korban még a zörgő, zenélő, színes játékok nem érdeklik, annál inkább az ölelés, simogatás, illetve az anyukájuk testének melege. Később jó szolgálatot tesznek majd a játékok, de ezeknek a beszerzésére még bőven van idő.

Mérlegelés

Sok kismama és nő száműzné életéből – legalább átmenetileg – a mérlegeket, ami a babák életében viszont nagyon fontos eszköz. Éppen ezért javasolják sokan az anyukáknak, hogy szerezzenek be mindenképpen egyet otthonra, de ha ez már nem fér bele a keretbe, akkor sem kell aggódni, hiszen a háziorvosnál minden látogatásunk alkalmával megmérik a babát. Ha gond adódna a súlyával, utólag könnyen pótolhatjuk ezt a hiányosságot is.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére