Jelenlegi hely

Egyszerűen spórolhatunk a baba születése előtt is

Segítünk, hogy könnyebb legyen a vásárlás.

Az első gyermeküket váró szülőknek mindenki kérve és kéretlenül is rengeteg tanáccsal, tippel, trükkel, régen jól bevált módszerrel szolgál. Közel sincsenek könnyű helyzetben, hiszen nehéz az egymásnak homlokegyenest ellentmondó információk közül kiszűrni az igazán hasznosat, különösen akkor, ha a helyzetek főszereplője még meg sem született. A tanácsok mellett akadnak olyan eszközök és kiegészítők is, amikre egyes anyukák esküsznek, míg mások tökéletesen szükségtelennek tartják. Akárhogy is, amikor egy újszülött érkezik közénk, arra alaposan fel kell készülni, ezt megtehetjük az Alza babáknak szánt kínálatából anélkül, hogy felesleges holmikat vásárolnánk.

Nem kell egyszerre mindent!

Akadnak olyan babaholmik, amikre az első néhány hónapban nem lesz szükségünk. A gyermekágyas időszakban egyébként is egymás megismerése, az új helyzethez való alkalmazkodás, és leginkább a túlélés lesz az, amire a babánk és saját magunk esetében és érdekében is koncentrálunk. Ebben a szép, de nagyon nehéz időszakban például nem lesz szükségünk cumisüvegre, amennyiben rendelkezünk elég anyatejjel, hiszen ez lesz a fő tápláléka a kicsinek. A szülés után nem sokkal kiderül, hogy tudjuk-e anyatejjel táplálni a babát, ha nem, akkor egy hozzátartozónk könnyedén be tudja szerezni ezeket – mellszívó, melegítő és cumisüveg – kiegészítőket.

Tarka és zajos játékok

Az újszülötteknek a legfontosabb, amire szükségük van, a szeretet és a törődés. Ebben a korban még a zörgő, zenélő, színes játékok nem érdeklik, annál inkább az ölelés, simogatás, illetve az anyukájuk testének melege. Később jó szolgálatot tesznek majd a játékok, de ezeknek a beszerzésére még bőven van idő.

Mérlegelés

Sok kismama és nő száműzné életéből – legalább átmenetileg – a mérlegeket, ami a babák életében viszont nagyon fontos eszköz. Éppen ezért javasolják sokan az anyukáknak, hogy szerezzenek be mindenképpen egyet otthonra, de ha ez már nem fér bele a keretbe, akkor sem kell aggódni, hiszen a háziorvosnál minden látogatásunk alkalmával megmérik a babát. Ha gond adódna a súlyával, utólag könnyen pótolhatjuk ezt a hiányosságot is.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére