Jelenlegi hely

Miben és hogyan segíthetnek az esszenciális olajok?

Az aromaterápia segíthet egészségünk megőrzésében, a már kialakult betegségek leküzdésében, rendkívül jól oldja a stresszt, szorongást.

Erősítheti az immunrendszert, hatással lehet az öngyógyító folyamatokra. Az esszenciális olajok sejtszinten hatnak, rövid idő alatt a véráramba kerülnek, így célzottan tudnak segíteni a problémákon.

Egy csepp tiszta illóolaj ereje akár 25 csészényi gyógynövényteának felelhet meg.

 Éppen ezért az aromaterápia kitűnő megoldás minden olyan család életében, akik felelősséggel, természetes módon szeretnék támogatni családjuk és gyermekeik egészségét.

Szeretnéd jobban megismerni, mik is azok az illóolajok, melyek a felhasználási területei, s milyen kedvező hatásuk lehet? Miért nem mindegy, hogy milyen minőségű és tisztaságú illóolajat vásárolsz? Olvass tovább….

Mik is az illóolajok?

Az illóolajok ígéretesek és izgalmasak is egyben, amikor a saját és családunk természetes egészségmegőrzéséről beszélünk. Helyileg, belélegezve vagy belsőleg használva az illóolajok pozitív hatása határtalan.

Ha valaha élvezted a rózsa illatát, akkor megtapasztalhattad az illóolajok aromás minőségét. Ezek a természetes, aromás vegyületek magvakban, szárakban, fakérgekben, gyökerekben, virágokban és egyéb növényi részekben találhatók. Az illóolajok természetes védettséget nyújtanak a természet kihívásaival szemben. Az illóolajokat évszázadok óta használja az emberiség az ételek ízesítésére, szépségápolásban, és az egészségügyi gyakorlatokban.

Hogyan használhatom az illóolajokat a családom életében?

Az illóolajokat nagyon széles körben használhatjuk az érzelmi és fizikai jólét érdekében. Egyedülálló olajként, vagy összetett illóolaj-keverékként használhatók a három különböző alkalmazási területen egyaránt:

Aromatikusan

Amikor egyes illóolajokat párologtatunk, nagyon stimulálók, amíg más illóolajok nyugtató hatásúak lehetnek. Az olajok párologtatásával a levegőt frissíteni és tisztítani is lehet.

Helyileg

Az illóolajok könnyen beszívódnak a bőrbe és biztonságosan használhatók helyileg. Testmasszázs, talpmasszázs, vagy akár a pulzuspontok masszázsa, érintése is hatékony lehet.

Belsőleg

Néhány illóolajnak gazdag kulináris történelme van és használhatók táplálékkiegészítőként a célzott testi-lelki harmóniára, jó közérzetre.

Az illóolajok minősége és beszerzése

Az aromaterápia mára reneszánszát éli. A gazdaság számos területén alkalmazhatók az illóolajok, azonban ezek az iparágak nem feltétlenül fordítanak figyelmet a minőségre, számukra az eladott mennyiség, az olcsó beszerzés, a gyors megoldások és a minél nagyobb haszon jelenti a motivációt az illóolajokkal való foglalkozásban.

A valódi, holisztikus aromaterápia már a botanikailag meghatározott növény piciny korától figyelemmel kíséri annak fejlődését, hangsúlyt fektet a környezetre, a betakarítás idejére és módjára, majd a kiszerelésre és forgalomba hozatalra is. 

Az illóolajok terápiás tulajdonságait a bennük lévő kémiai hatóanyagok határozzák meg, ez adja az értéküket, de ezeket a vegyületeket nem szabad manipulálni, gazdagítani vagy elvenni belőlük, mert abban a pillanatban megbomlik az esszenciában rejlő energia, információ és megváltozik a terápiás hatás.

„Az egészséghez vezető út napi egy illatos fürdő és aromás masszázs.” 

/Hippokratész/


Fodor-Uhrin Beáta

dōTERRA® wellness tanácsadó

Web

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére