Jelenlegi hely

A Tour de Hongrie szombathelyi szakaszát érintő útlezárásokról

Augusztus 4-én a Tuor de Hongrie kerékpáros verseny miatt Szombathelyen útlezárások lesznek!

2015. augusztus 4-én és 5-én Szombathelyről indul a Tour de Hongrie magyar kerékpáros körverseny. Szombathely Megyei Jogú Város támogatásával, az országos szervező Vuelta Sportiroda irányításával és a Vas Megyei Kerékpáros Szövetség közreműködésével 2015. augusztus 4-én, a szombathelyi Fő tér és Thököly utca útvonalán kialakított kerékpáros pálya lesz a verseny nulladik napjának útvonala (PROLÓG).
 
A versenyzők a Rákóczi Ferenc utcában kialakított rajthelyről a Thököly utcán, a Szent-Márton utca Savaria tér – Fő tér útvonalon haladnak át 17.00 és 19.00 óra között, egyperces egyéni indítással.
 
A pontos útvonal: Rákóczi Ferenc utca (ISEUM) – Thököly utca – Szent-Márton utca – Savaria tér – Fő tér (teljes hosszában).
 
 
A verseny zavartalan és biztonságos megvalósítása érdekében, az engedélyek alapján, 2015.augusztus 4-én az útlezárások 9.00 – 21.00 óra között:
 
1. Szent-Márton utca – Thököly Imre utca – Hunyadi János utca kereszteződésében a Szent-Márton és a Thököly Imre utca felé teljes lezárás
 
2. Az Aréna utca és a Thököly Imre utca kereszteződésében az Aréna utcából csak jobbra kisívben lehet kihajtani a Hunyadi János utca irányába
 
3. A Thököly Imre utca teljes lezárva
 
4. Rákóczi Ferenc utca a Batthyány-térig teljes lezárva
 
5. A Mátyás király utcai körforgalom a Thököly Imre utca felé lezárva
 
6. A Kossuth Lajos utca a Hefele Menyhért utcától teljesen lezárva (kivétel a taxik, amelyek a Bejczy utcából csak jobbra kisívben fordulhatnak ki.
 
A Thököly utcát érintő helyi és helyközi buszjáratok forgalmi tereléséről a http://www.enykk.hu/ honlapon kapnak tájékoztatást!
 
2015. augusztus 5-én, a Tour de Hongrie első napján, a verseny rajtja 15.30-kor lesz a Fő téren. A mezőnyt és a kísérő autókat a Rendőrség motorosai és kísérő motorosok vezetik. A mezőny a várost a Fő tér – Thököly Imre utca – Hunyadi János utca – Szent-Gellért utca – Csaba utca útvonalon hagyja el Vép irányába. Az útvonal mentén, a mezőny átvonulásáig a kísérő motorosok a forgalmat korlátozzák, leállítják. Kérünk minden közlekedőt, hogy a jelzett útvonalon figyelmesen, a kerékpárosok és a mezőny elhaladását segítve közlekedjenek! A verseny „éles” rajtja a Vép felé vezető úton, az E65 (85-ös) út körforgalma után lesz. A Vépi út ezen szakaszán a rajtig a forgalmat lezárják, ezt követően számítani kell a mezőny mögötti lassúbb (kb. 40 km/óra) haladásra, amelyet rendőrök irányítanak.
 
A Tour de Hongrie hazánk legnagyobb kerékpáros versenye, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök úr. Kérünk mindenkit, hogy a kerékpársport ezen kimagasló rendezvényét segítse azzal, hogy figyelembe veszi a fenti korlátozásokat!
 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére