Jelenlegi hely

Fejlesztőhinta adomány a Csecsemőosztály PIC részlegének

Az adomány 110.000 Ft értékű, sok-sok picinek segít a fejlődésben

Pici kezek.
Pici lábak.
Pici életek.
Néhányan korán érkeztek... ezért speciális eszközökre (is) szükségük van a fejlődésre.

A Szombathelyimami - a Manóvár Kölcsönző üzemeltetője - korábban információt kapott, hogy a Szombathelyi Markusovszky Kórház PIC osztálya adamo hintát kapott ajándékba, de a kórház szerkezeti kialakítása nem teszi lehetővé, hogy azt felfüggesszék, így szükség lenne egy speciális hintaállványra.
Elhatároztuk, segítünk!
A felhívás megírásakor óhatatlanul elpityeredtem és összeszorult a szívem: nagyobbik lányom 13 évvel ezelőtt pár napot töltött az osztályon, ahol maximális gondoskodásban volt része.

Felhívásunkat sokan megosztották, a felhívástól számítva 2 óra 43 perc alatt meg is érkezett egy család felajánlása: szinte új, eredeti adamo hinta állvány. (Azt tudni kell, hogy egy ilyen állvány ára 49.990 Ft...)
A mesés törénet itt még nem ért véget...

Másnap délelőtt több édesanya hívott fel: összeadják a pénzt és vásároljunk egy új állványt. Újabb telefonhívás a kórháznak, hogy elfogadják-e a másodk állványt is. A válasz kedvező volt. Mivel a cég sajnos 2018 óta nem forgalmazza az állványt, helyettesítő, de hasonlóan kiváló minőségű terméket kerestünk.

... és még nem volt vége...

Az eredeti állványt felajánló család, amikor megtudta, hogy még egy állvány érkezik, felajánlották a hintájukat is.

A kórházi protokoll megköveteli, hogy az igazgató főorvostól engedélyt kérjük az adamányozáshoz. Az engedély megérkezett, biztonsági okokból sajnos a covid 2. majd 3. hulláma azonban megakadályozta, hogy az adományt átdajuk az osztálynak. A hinta és az állványok pihentek.

A hintaállványokat és a hintát végül 2021. november 8-án sikerült átadnunk az osztály nővéreinek és gyógytornászának.
Külön öröm, hogy közeledvén a Koraszülöttek Világnapjához, most adhattuk át a hintákat.

A fehér hintaállvány a PIC-re kerül, az új, fekete állvány és a szürke hinta a gyerekosztályra, ahol a gyógytornászok segítségével fogják használni.

A speciális hinták csak speciális rugókkal használhatóak, melyeket 6 havonta cserélni kell - a szombathelyi Manóvár Kölcsönző vállalta, hogy 5 éven keresztül biztosítja mindkét hintához a rugót. Az első 6 hónapra szóló rugókat a hintákkal együtt át is adtuk, a hintákat tökéletesn összeszereltük. A kórház szigorú előírásai és a pici babák védelmében az osztályra nem mehettünk be, de biztosak vagyunk abban, hogy sok-sok koraszülött baba fejlődéséhez hozzájarulhattunk.


Szakmai tanácskozás az összeszerelésről, helyes használatról

Köszönjük minden család segítségét, a nagylelkű és önzetlen felajánlásokat!

Amennyiben a következő 6 hónap rugójának kötségeihez hozzá szeretnél járulni, azt megteheted a Manóvár Kölcsönőben (ahol adamo hintát és állványt is bérelhettek)!


Most még babák nélkül

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére