Jelenlegi hely

Megújul a szombathelyi Húsvéti vásár

A vásár március 16-án nyit új programokkal és látványelemekkel 

Dr. Puskás Tivadar sajtótájékoztatón ismerette a megújult húsvéti vásár újdonságait
 
Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre Szombathely Fő terén a Húsvéti vásár március 16. és 31. között. 
 
A 2017. évi látványelemekkel gazdagított és kiterjesztett karácsonyi vásár nagy sikere után a tavaszi, Húsvéti vásár alakjai, látványelemei és programjai is megújulnak - figyelmbe véve a böjtöt, ezek némileg visszafogottabbak lesznek. A téren összesen 15 pavilon kerül felállításra.
 
A Húsvéti vásár az AGORA Szombathelyi Kulturális Központtal együttműködve szeretné a húsvéti vásárt is színesebb, gazdagabb tartalommal megtölteni - a helyszíne számos gyermek - és családi program várja majd a családokat - a hagyományos Húsvéti Családi Játszóház pl. a Fő térre költözik.
 
Új látványelemek:
- 1,5-2 méter magas nyúl a vásár 4 bejáratánál (Hermenn Ottó Szakközéipskola diákjai és tanárai jóvoltából) 
- 40 db különböző méretű fa nyúl (Hermann Ottó Szakközépiskola) 
- 2 db tojásfa (lsd. lejjebb)
- 3 db feldíszített falusi szekér
 
A Rendezvenytéren 2 darab konténeres „tojásfa” lesz. Ebből az egyik fát Szombathely város óvodásai által készített tojások díszítik majd. A másik tojásfát Szombathely lakói díszíthetik majd fel az általuk készített és hozott tojásokkal, melyben a Tűzoltóság és a Falco kosarasi fognak segíteni.
 
A húsvéti vásár keretében családi és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. A pénteken és szombaton lovaskocsizásra lesz lehetőségea látogatóknak Szombathely belvárosában az előre kijelölt útvonalon, amelyet a Szent Márton kártyával rendelkezők térítésmentesen vehetnék igénybe, egyéb esetben a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.pavilonjában megvásárolható kuponnal (500,- Ft/fő) lehet a szolgáltatást igénybe venni. A bevétel a fogyatékkal élők megsegítésére kerül felajánlásra.
 
A Fő tér Széchenyi utca felőli oldalán a vásár 3 napján lehetősége lesz a gyermekeknek pónizásra. Hétvégén a Magyar Hagyományörző Faművesek közreműködésvel a kilátogató családok aktivizáló, ajándékkészítő programon vehetnek majd részt. A program során kicsik és nagyok közösen készíthetnek többek között szórakoztató fa játékokat és figurákat, amelyek ingyen elvihetőek. Nagyszombat délelőtt pedig az AGORA szervezésben húsvéti kézműves játszóház költözik Szombathely Fő terére.
 
A kulturális programokat színesíti a vásár több pontján az óvodások közreműködésvel megrendezésre kerülő kiselőadások sorozata. 
 
Forrás: szombathely.hu
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére