Jelenlegi hely

Megújul a Víztorony és vele várhatóan a KRESZ Park is!

Hosszú évek óta keresik a megoldást, most várhatóan meg is valósul!

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő facebook oldaláról értesülhettünk, hogy elkészültek a KRESZ Parkban álló Víztorony felújításának látványtervei.

Ezek szerint teljes egészében megújul a homlokzat, és az épület új nyílászárókat kap. A födszinti részt galériássá alakítják - ez a terület turisztikai célokat fog ellátni. Az alsó szinten egy kávézó is lesz, melyhez csatlakozna egy külső, szabadtéri terasz, mely rálátást biztosít majd a parkra. Szintén ezen a szinten lesz egy 50 fő befogadására alkalmas előadóterem. A földszint teljes egészében fűthető lesz, innen lehet majd feljutni a torony felső részébe.

Tervben van a víztorony környezetében lévő zöld terület és a játszótér felújítása is.

A felújítást Uniós forrásból fedezik, mely mintegy 3 milliárd forint.

A kivitelezés időpontjáról egyenlőre nincs hír, de szívből örülünk, hogy a sok család által kedvelt, több évtizede működő KRESZ park, ahol nemzedékek játszottak (köztük én is mint óvodás és kisiskolás) megszépül. Várhatóan minden kisgyereknek izgalmas élmény lesz a toronyból körülnézni, egy bögre forró csokit vagy kakaót elszürcsölni a játék után a teraszon, és bízunk benne, hogy a kávézó "egyéb" helyiségeit a játszótéren szórakozó családok is használhatják majd. wink

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink