Jelenlegi hely

Megújul a szombathelyi Húsvéti vásár

A vásár március 16-án nyit új programokkal és látványelemekkel 

Dr. Puskás Tivadar sajtótájékoztatón ismerette a megújult húsvéti vásár újdonságait
 
Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre Szombathely Fő terén a Húsvéti vásár március 16. és 31. között. 
 
A 2017. évi látványelemekkel gazdagított és kiterjesztett karácsonyi vásár nagy sikere után a tavaszi, Húsvéti vásár alakjai, látványelemei és programjai is megújulnak - figyelmbe véve a böjtöt, ezek némileg visszafogottabbak lesznek. A téren összesen 15 pavilon kerül felállításra.
 
A Húsvéti vásár az AGORA Szombathelyi Kulturális Központtal együttműködve szeretné a húsvéti vásárt is színesebb, gazdagabb tartalommal megtölteni - a helyszíne számos gyermek - és családi program várja majd a családokat - a hagyományos Húsvéti Családi Játszóház pl. a Fő térre költözik.
 
Új látványelemek:
- 1,5-2 méter magas nyúl a vásár 4 bejáratánál (Hermenn Ottó Szakközéipskola diákjai és tanárai jóvoltából) 
- 40 db különböző méretű fa nyúl (Hermann Ottó Szakközépiskola) 
- 2 db tojásfa (lsd. lejjebb)
- 3 db feldíszített falusi szekér
 
A Rendezvenytéren 2 darab konténeres „tojásfa” lesz. Ebből az egyik fát Szombathely város óvodásai által készített tojások díszítik majd. A másik tojásfát Szombathely lakói díszíthetik majd fel az általuk készített és hozott tojásokkal, melyben a Tűzoltóság és a Falco kosarasi fognak segíteni.
 
A húsvéti vásár keretében családi és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. A pénteken és szombaton lovaskocsizásra lesz lehetőségea látogatóknak Szombathely belvárosában az előre kijelölt útvonalon, amelyet a Szent Márton kártyával rendelkezők térítésmentesen vehetnék igénybe, egyéb esetben a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.pavilonjában megvásárolható kuponnal (500,- Ft/fő) lehet a szolgáltatást igénybe venni. A bevétel a fogyatékkal élők megsegítésére kerül felajánlásra.
 
A Fő tér Széchenyi utca felőli oldalán a vásár 3 napján lehetősége lesz a gyermekeknek pónizásra. Hétvégén a Magyar Hagyományörző Faművesek közreműködésvel a kilátogató családok aktivizáló, ajándékkészítő programon vehetnek majd részt. A program során kicsik és nagyok közösen készíthetnek többek között szórakoztató fa játékokat és figurákat, amelyek ingyen elvihetőek. Nagyszombat délelőtt pedig az AGORA szervezésben húsvéti kézműves játszóház költözik Szombathely Fő terére.
 
A kulturális programokat színesíti a vásár több pontján az óvodások közreműködésvel megrendezésre kerülő kiselőadások sorozata. 
 
Forrás: szombathely.hu
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink