Jelenlegi hely

Gyermekfelügyelet, nyelvoktatás, szülinap egy helyen - ez a Világvevő Műhely

Ügyet kell intézni, de nincs, aki a picire vigyázna pár órára? Gond a délutáni napközi, leckeírás megoldása? Szülinap lesz, de kicsi a lakás? Kevés az iskolai nyelvóra óra vagy segítség kell a felzárkózásban? Anya-apa külföldi munkát vállalna, de nincs kellő nyelvtudása? Minderre nyújt megoldást a Világvevő Műhely.

Szekeres Eszterrel, a Műhely vezetőjével, megálmodójával beszélgettünk.

Mivel foglalkozik a Világvevő Műhely? Mi a profilotok?

A Világvevő Műhely egy családias kis tanoda, ahol elsősorban német nyelvtanítással, vizsgákra való felkészítéssel foglalkozunk, valamint délutánonként működik egy kis családias hangulatú napközink.

Ki jelentkezhet hozzátok nyelvet tanulni?

Gyerekeket és felnőtteket egyaránt tanítunk, kezdőtől a felsőfokig. Az általános nyelvi felkészítés mellett foglalkozunk szaknyelv-oktatással is, felkészítünk külföldi munkára illetve szakmai nyelvvizsgákra. A gyerekeket 5-6 éves kortól várjuk.

 

Szervezett csoportokban folyik a nyelvtanulás, vagy inkább egyéni órákat tartatok?

Elsősorban egyéni és páros oktatással foglalkozunk, de kisgyerekeknél szerencsésebb a kiscsoportos forma (kivéve ha speciális, egyéni felkészítésre, korrepetálásra van szükség). Tehát a nagyobbak is jöhetnek baráttal, barátnővel, osztálytárssal kettesben is. Így általában bátrabban megnyilvánulnak a gyerekek, és az órákat is változatosabban, játékosabban lehet alakítani.

 

Mit kell tudni a délutáni napköziről? Hogyan működik ez?

Ez egy családias hangulatú kis magánnapközi, ahol maximum 7 gyermeket tudunk fogadni. A célunk az, hogy az ide járó gyerekek kellemes, barátságos, elfogadó légkörben tudják elkészíteni az iskolai feladataikat, tudjanak gyakorolni, tanulni. A kis csoportban megkapják a megfelelő odafigyelést, segítséget a feladataik megoldásához, a felkészüléshez. Igény esetén pedig hetente fix időpontokban kaphatnak szaktanári segítséget a problémás tárgyakból, pl. matekból való felkészüléshez. A napközi feltételeiről részlesen olvashatnak az érdeklődő szülők a honlapunkon.

Már várjuk a jelentkezőket a 2017/18-as tanévre. A gyerekeket a jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni.

 

Úgy tudom, azért nem csak tanulással-tanítással foglalkoztok…

Igen, péntek délutánonként, valamint szombatonként és vasárnaponként kiadók a helyiségeink szülinapi zsúrokra, illetve egyéb gyerekeknek szóló kisebb, családias rendezvényekre. Ennek a részletei is olvashatók a honlapunkon, a Szülinapi zsúrok menüpontban.

 

Az iskolás gyerekek mellett a kicsiket is várjátok …

Igen, délelőttönként várjuk azokat a kicsiket, akik még nem járnak óvodába, de már igénylik az új ingereket, egy kis játékra, ismerkedésre, kimozdulásra. Jó alkalom ez az anyukák számára is egy kis kimozdulásra, beszélgetésre. Ami plusz ebben a szolgáltatásban, hogy gyerekfelügyeletet is biztosítunk, vagyis a szülő nyugodtan elmehet bevásárolni, ügyeket intézni vagy egy kicsit kiszellőztetni a fejét, mert a játszóházban képzett gyermekfelügyelő foglalkozik addig a gyerkőcökkel. Ez a szolgáltatásunk szeptembertől indul újra.

 

Van-e valami, amit még kifelejtettem?

Még annyi, hogy foglalkozunk fordítással is, német nyelvre, valamint német nyelvről magyarra. Fordítunk anyakönyvi, munkaügyekkel kapcsolatos dokumentumokat, bizonyítványokat, levelezéseket, orvosi papírokat stb. Forduljanak hozzánk bizalommal!

 

Még egyszer, a honlapotok címe …

www.vilagvevo.hu. A megfelelő menüpontok alatt itt megtalálható minden fontos információ. Szeretettel várjuk régi és új Műhely-látogatóinkat!

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink