Jelenlegi hely

Akadálymentesített online bábszínházi előadások Debrecenből

Akadálymentesítve online? Igen, gondoltak a siketekre és nagyothallókra, és természetesen a vakok és gyengénlátók is élvezni tudják majd a Vojtina Bábszínház tavaszváró matinésorozatát!

A Vojtina Bábszínház az áprilisi és májusi vasárnap délelőttöket is izgalmassá szeretné tenni az online vetítéseikkel!  

Ezúttal azonban mindenkit hozzá szeretnének segíteni a teljes élményhez.

A siketek és nagyothallók valamint a vakok és gyengén látók is akadálymentesítve kapcsolódhatnak be a Vojtina vasárnapi Tavaszjárásaiba!

A szokásos műsort 10 órától JELELVE láthatja a nagyközönség.

Két vetítést is tart a Bábszínház ezen a napon, ugyanis ezt egy NARRÁLT vetítés is követni fogja 11 órától, amely a vakok és gyengénlátók számára fogja segíteni a befogadást.

A Vojtina Bábszínház alkotói 2004 novemberétől kezdve következetesen törekednek arra, hogy olyan gyerekeknek is programokat nyújtsanak, akik fejlődésükben eltérnek ép társaiktól. A debreceni bábszínház meggyőződése szerint a speciális intézményen kívüli élmény és tapasztalatszerzés az egyik legfontosabb, amit a Vojtina nyújthat. Továbbá a foglalkozások teret engedhetnek ép gyermekekkel való kapcsolatfelvételre, más, számukra ismeretlen személyekkel való találkozásokra. A bábjáték eszközeit felhasználva kialakítható a mássággal szembeni tolerancia.    

Előadások

2021. 04. 18. Vasárnap

10 óra: Tavaszjárás Ábránddal (jelelt): A nagyközönségnek valamint a siketek és nagyothalló közönség számára  

11 órától: Tavaszjárás Ábránddal (narrált): A vak és gyengénlátó közönség számára  

Tavaszjáró alkalmaikon Ábránd lesz a túravezetőnk, aki elkalauzol bennünket a mozgás, a daltanulás és a mesék világába.  „Mozgassuk meg együtt izmainkat, frissüljünk fel énekléssel és zárjuk a délelőttöt meséléssel!  Zsongjunk együtt akadályok nélkül!”

A Vojtina Bábszínház Facebook eseményét ITT találod!

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Digitális bennszülötteknek hívjuk a Z generációs - 1990 után született – gyerekeket, ők már az internettel együtt nőttek fel, és annak minden előnyével és hátrányával meg kell küzdeniük. Nekünk, akik még előtte voltunk gyerekek, és a gyerekkori emlékeink a valós világról szólnak, sok esetben nehéz elfogadni, vagy épp támogatni gyerekünket a számítógépes világ kapcsán. Pedig számos előnnyel is járhat, csak ki kell nyitnunk a világra! - Dezsőfi Beatrix középiskolai angoltanár írása.
És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel...

És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel…

Gondoltunk a szülőkre, gondoltunk a tanárokra, bölcsisekre és óvodásokra, elsősökre és törékeny alsósokra- de keveset beszéltünk Róluk! Róluk, akik felnőtté válásuk kapujában életük talán legsérülékenyebb időszakában vannak, akik komoly belső harcokat vívnak önmagukkal, miközben lázadnak a körülmények, és néha az egész világ ellen. Akik ugyanúgy - ha nem jobban - megsínylették a bezártság hosszú hónapjait, akikről azt hisszük, hogy már elég nagyok ahhoz, hogy…

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére