Jelenlegi hely

Egyszerű ötletek, hogy feldobd a lakásod - így varázsolj ünnepi hangulatot fillérekből

Én nagyon szeretem a természetes díszítést karácsonykor, ha tehetném, bevonnám zölddel - fenyővel, tujával és hozzá melegfényű égősorokkal az egész házat.

Éppen ezért olyan karácsonyi díszítési ötleteket hoztam nektek, amik nagyon olcsón kivitelezhetőek, nem túl sok kézügyesség kell hozzá, de mégis számomra minden bolti cuccot überel. Megmutatom én mit csináltam és mutatom az inspirációkat, amiket a Pinteresten találtam hozzá. A lényeg, hogy bármit is alkottok a legfontosabb hozzávalók a kicsi botok, a zöldek és a vastag madzag. Ha pici gyerekeitek vannak, akkor a legjobb ha  gyűjtő munkába őket is befogjátok, legalább egy kicsit kirándultok!!

Otthoni dísz pillanatok alatt

Nekem ez az összekötött gallyakból álló dísz, amire a zöldeket rátettem, egy régebben vásárolt Kikk-es dísz, ami évek óta a szekrény alján lapult, mert sosem jutott eszembe, hogy mire használhatnám. Ezt viszont házilag is pillanatok alatt el lehet készíteni. 4 db göcsörtös fa gallyat csak jó szorosan össze kell kötni a két végén vastag madzaggal és egy akasztót szintén madzagból rákötni. Nekem ezen alapból voltak kicsi kampók, amikre ráakasztottam a zöld lelógó növényeket, de ha nem lettek volna, akkor egyszerűen csak madzaggal rá kötöttem volna őket.

Hogy mi az a zöld, amit rá lehet kötni?

Én az udvarban lévő tujafákból vágtam hosszabb ágakat (30-40-50 cm-es), 2-3 ilyen ágat összekötöttem madzaggal, mivel fenyőágam nem volt így az itthoni művirággal komponáltam egy kicsit. Keverheted a tuja ágakat fenyővel, csipkebogyó terméssel, vékony fa ágakkal (levelek nélkül) vagy akár művirággal is, úgy sokkal tetszetősebb lesz. Én még találtam itthonról tavalyi szárított narancskarilákat és azokat is madzagra kötöttem és felakasztottam az ágra. A végén pedig dobtam rá egy elemes égősort. Szerintem nagyon mutatós lett a fotóstúdiómba csináltam, de ha lemegy a szezon, akkor hazaviszem az ajtóra vagy a falra, még nem tudom. A tuja szerencsére sokáig bírja és tényleg bárhol megtalálható, de azért kérés nélkül ne nyesd meg senki tujáját...

Ez egy megoldás, viszont ezer másféleképpen is meg lehet oldani, hoztam is nektek hozzá még ötleteket. Ezek a képek is mutatják, hogy milyen sokféle természetes anyagot használhatunk a díszítéshez, például tobozt, gesztenyét, szárított gyümölcsöt, fahéjat, csillagánizst, vagy akár csipkebogyót. A természetes anyagokat kombinálhatjuk is egymással, vagy akár műanyag vagy papír díszekkel is. A lényeg, hogy legyen benne kreativitás, és persze szeretet.

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Széthagyja a játékait, ruháit, egyéb holmiját? Mindennapos problémának tűnik, hogy nekünk, szülőknek kell rendet tenni utána? Tapasztalat hogy gyermekünket a legnagyobb nehézségek árán – vagy még úgy sem – tudjuk rendre szoktatni. Tippek az életkornak megfelelő, helyes módszerek alkalmazásához.
Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére