Jelenlegi hely

Hová tegyük a leszedett és elszáradt karácsonyfákat?

Kikerültek az utcákra a gyűjtőedények

A karácsonyfák leszedésének ideje hazánkban hagyományosan Vízkereszt ünnepéhez, január 6-hoz kapcsolódik. A vársokban, ahol nincs lehetőség a fenyőfák eltüzelésére, ott a város gondoskodik azok begyűjtéséről.

A Szomhull Nonprofit. Kft a korábbi évekhez hasonlóan az idén is összegyűjti a kidobott karácsonyfákat. Az ehhez szükséges gyűjtőedények kerülnek ki a város területén a megszokott 144 gyűjtőpontra, ahová a teljesen lecsupaszított fákat lehet elhelyezni. A gyűjtőkosarakat napi szinten ellenőrzik.

A családi házas övezetekben januárban két alkalommal kerül sor a dísz nélküli karácsonyfák elszállítására, mely dátumokról pontos tájékoztatás cikkünk végén olvashatnak. Kérik a lakosságot, hogy a fákat a szállítás napján reggel 7 óráig helyezzék ki az utcára és ügyeljenek arra, hogy azok ne akadályozzák a gyalogos- és gépjárműforgalmat, illetve a parkolást!

A fenyőfagyűjtés egészen január 31-ig folyamatosan zajlik, ezt követőn a Körmendi úti hulladékudvarban lesz lehetőség a kidobott fenyőfák díjmentes elhelyezésére.

 

Gyűjtő nélküli helyekről való összegyűjtés időpontjai (ezek általában a családi házas övezetek):

Forrás: szova.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére