Jelenlegi hely

Az ágyneműválasztás trükkjei

A gyerekágy elengedhetetlen kelléke az ágynemű. Gyermekeink legalább 10 órát töltenek alvással, fontos, hogy kizárólag jó minőségű, jól szellőző és gyermekek számára kedves mintával rendelkező ágyneműben hajthassák álomra fejecskéjüket, mely a baba/gyerekszoba dísze is lesz.


A babák és a gyerekek nagyon sok szempontból érzékenyebbek, ezért fontos, hogy alaposan átgondoljuk az ágyneműk kiválasztását, hogy gyermekeinek lehető legjobb és kényelmes alvásuk legyen.

Természetes anyag a biztos
A legfontosabb szempont, hogy az ágynemű anyaga baba/gyerekbarát legyen. A legjobb választás jó minőségű pamut vagy bambusz- általában 100%-os pamut, ami öko-tex minősítéssel rendelkezik, kellemes (nem durva) az érintésre, nyugtató és gyermekbarát. Minél természetesebb anyagot választunk, annál jobb a légáteresztő képessége, annál könnyebben átveszi és megtartja majd testhőmérsékletünket. Szükséges, hogy jól szellőző legyen, nehogy kellemetlen kiütések keletkezzenek a babán és a gyermeken. 
A baba-és gyermekágyneműket kifejezetten olyan festékkel szabad kezelni, ami nem okoz allergén reakciókat.
 
Könnyen tisztíthatóság az első helyen
A jó anyag minőségével azonban az egész nem ér véget, fontos, hogy az ágyneműt időközönként cserélni és mosni kell.
Ez nem csak amiatt fontos, mert a baba álmában izzad, vagy kisebb balesetek történnek. A levegőben lévő porrészecskék, amelyekben sok atka található, bejutnak a textil szálaiba, ezzel allergiát okozhatnak. A rendszertelen ágynemű csere a gyermeknek allergiát és különböző bőrbetegségeket okozhat. A szakértők javasolják az ágynemű cseréjét egy-két hét elteltével.
Nagyon fontos, hogy minden ágyneműt az első használat előtt alaposan mossunk ki - nem elég az öblítés - hogy a gyártás, csomagolás alatti szennyeződések maximálisan eltávozzanak az anyag szálai közül. Az ágyneműket azonban csak 60 fokon mossuk, a 90 fokos mosás roncsolhatja az anyagot. 
 
Színharmónia
Az ágynemű színét úgy kell megválasztani, hogy ne csak a helyiségbe illeszkedjen, hanem elősegítse a nyugodt alvást is.
Míg az aprócska babáknak inkább a visszafogottabb színvilágú és mintájú ágynemű szetteket javasolják, a nagyobbaknál már jöhetnek a kedvenc mese- és szuperhősök, kedvenc járművek.
 
Mert mindannyian tudjuk: nem mindegy, milyen ruhát hordanak,  milyen tányérból esznek, milyen mesehős van a zoknijukon... és nem mindegy, melyik mesehős vigyázza az álmukat.
 
A szombathelyi Manóvár Kölcsönzőben a kölcsönzésen túl lehetőség van már gyermek és felnőtt méretű ágyneműk katalógusból való rendelésére is.
 
A gyermekágyneműk mérete 100x135 cm, és 40x60 cm, anyaga 100% pamut, mindegyik öko-textil minősítéssel rendelkezik.
És árak? Fantasztikusak! :-) 
A gyerekméretek 3890 Ft-tól elérhetőek, de jelenleg egyes modellek már 2290 Ft-tól megvásárolhatóak, közel 100 féle mintával.
 
A babaágyneműk a bézs és annak árnyalataiban teszik meseszéppé a babaszobát:
 
A gyermekmintás, kis méretű ágyneműkön már megjelennek a kedvenc mesehősök, hősök, járművek. Ideálisak az óvodai fekvőhelyekre. Pár minta ízelítőként:
 
A dizájnos mintákról, hősökről, kedvenc filmhősökről a magyobbaknak sem kell lemondaniuk. A felnőtt/normál méretű ágynemők mérete: 140x200 cm, többségük 100% pamut és öko-textil minősítéssel rendelkezik. Néhány minta:
 
Hogy tudsz rendelni?
A kiválasztott ágynemű kódjának és a telefonszámod megadásával
- messenger üzenetben a Manóvár Kölcsönző oldalán
- e-mailben a szombathely@imami.hu címen
- telefonon 14:00-19:00 óra között a 06 20 917 28 28 telefonszámon
 
Különleges ajánlat a Szombahelyimami olvasóinak:
November 1-30. között leadott rendelések esetén a Szombahelyimami Kártya felmutatói apró ajándékot kapnak
ÉS
sorsoláson vesznek részt, amin 2 db ajándékcsomagot sorsolunk ki. 
 
 
 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Digitális bennszülötteknek hívjuk a Z generációs - 1990 után született – gyerekeket, ők már az internettel együtt nőttek fel, és annak minden előnyével és hátrányával meg kell küzdeniük. Nekünk, akik még előtte voltunk gyerekek, és a gyerekkori emlékeink a valós világról szólnak, sok esetben nehéz elfogadni, vagy épp támogatni gyerekünket a számítógépes világ kapcsán. Pedig számos előnnyel is járhat, csak ki kell nyitnunk a világra! - Dezsőfi Beatrix középiskolai angoltanár írása.
És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel...

És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel…

Gondoltunk a szülőkre, gondoltunk a tanárokra, bölcsisekre és óvodásokra, elsősökre és törékeny alsósokra- de keveset beszéltünk Róluk! Róluk, akik felnőtté válásuk kapujában életük talán legsérülékenyebb időszakában vannak, akik komoly belső harcokat vívnak önmagukkal, miközben lázadnak a körülmények, és néha az egész világ ellen. Akik ugyanúgy - ha nem jobban - megsínylették a bezártság hosszú hónapjait, akikről azt hisszük, hogy már elég nagyok ahhoz, hogy…

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére