Jelenlegi hely

Tudnivalók a bölcsődei beiratkozásról

Tudnivalók a bölcsődei beiratkozásról
 
 
Szombathely városában 7 működő bölcsőde és két saját családi napközi fogadja a 20 hetes – 3 éves gyermekeket közel 538 férőhelyen. A városban 18 önkormányzati óvoda működik. Így a számokból is látszik, hogy az óvodák körzetek szerint fogadják elsősorban a gyermekeket, míg a bölcsődék nem. Minden család azt a bölcsődét választhatja, amelyik számára megfelelő és szimpatikus.
 
Hogyan történhet ez a választás? 
 
Hétköznapokon reggel 7.30 és 15.30. között bármelyik bölcsődénk látogatható, nyitottak vagyunk, szívesen engedünk betekintést tagintézményeinkbe. A személyes látogatáson kívül saját honlappal is rendelkezünk, melyen szintén megtalálhatók az egyes tagbölcsődék bemutatkozásai, valamint a munkatársak is. (www.bolcsodeszombathely.hu)
 
Telefonon is szívesen adunk információt és segítséget! 
Ha valaki kiválasztott egy adott bölcsődét, akkor személyesen újra be kell mennie és egy jelentkezési lapot kitöltenie. Jelentkezési lap kitöltése nélkül, például: „telefonon jeleztem”- nem fogadunk el jelzést és nem számít felvételnek sem. A jelentkezési lapot mindig abban a bölcsődében kell kitölteni és leadni, ahová a szülők gyermeküket beíratni szeretnék. Ilyen formanyomtatvány a honlapunkról is letölthető, akkor már csak be kell vinni az adott tagbölcsődébe. 
 
A bölcsődei felvételről minden esetben írásos „felvételt nyert” vagy „felvételét elutasították” dokumentumot kap a család. Aki nem nevelési év elejétől kéri a bölcsődei felvételt (szeptember 1.), azok várólistára kerülnek. Ha a megadott dátumig – amikortól igénylik a bölcsődét – marad még szabad férőhely, akkor a gyermek felvételre kerül. 
 
A bölcsődébe egész év folyamán lehet jelentkezni, de a központi beiratkozás mindig egybe esik az óvodai beiratkozások időpontjával. 
 
Ki jogosult bölcsődei ellátás igénybevételére?  (1997.évi XXXI.tv. 41.§)
A gyermekek napközbeni ellátásaként a családban élő gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletét, gondozását, nevelését, foglalkoztatását és étkeztetését kell megszervezni azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük, munkaerőpiaci részvételt elősegítő programban, képzésben való részvételük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni. A napközbeni ellátás keretében biztosított szolgáltatások időtartama lehetőleg a szülő munkarendjéhez igazodik.
 
A gyermekek napközbeni ellátását különösen az olyan gyermek számára kell biztosítani,
- akinek fejlődése érdekében állandó napközbeni ellátásra van szüksége,
- akit egyedülálló vagy időskorú személy nevel, vagy akivel együtt a családban három vagy több gyermeket nevelnek, kivéve azt, akire nézve eltartója gyermekgondozási díjban részesül a gyermek 1 éves koráig, illetve gyermekgondozási díjban részesül és a gyermek 1 éves kora után nem vállal munkát,
- akinek a szülője, gondozója szociális helyzete miatt az ellátásról nem tud gondoskodni.
 
A bölcsődékbe és a családi napközikbe is a felvétel a fent leírtak figyelembevételével és a jelentkezés sorrendjében történik.
Pósfainé Sebestyén Bianka
EBI 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére