Jelenlegi hely

Itt a nyár! Közlekedj okosan! - Ingyenes e-learning képzés gyerekeknek és felnőtteknek

Ingyenes közlekedésbiztonsági e-learning képzés indult gyerekeknek és felnőtteknek!

A nyári szünet beköszöntével a biciklivel, autóval, motorral közlekedő gyermekek és felnőttek  száma megsokszorozódik a városi közlekedésben.

Mindannyiunk felelőssége és érdeke, hogy csökkenjen a gyermekbalesetek száma, és hogy gyermekeink biztonságosan közlekedjenek az utakon.

Éppen ezért hívta életre a Nemzeti Közlekedési Hatóság a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramot, amely ingyenes közlekedésbiztonsági e-learning tananyagokat biztosít a köznevelési intézmények 1-8 illetve, 9-12 évfolyamainak, és módszertani útmutatóval kiegészítve az ott dolgozó pedagógusok számára.

Személyre szabott tananyagok

Minden tananyag a gyermekek életkorához, ismereteihez van szabva. Az 1. évfolyamos gyermekek azt tanulhatják meg például interaktív módon, hogy melyek a gyalogos közlekedés legfontosabb szabályai, míg egy 10. évfolyamos gyermek már az urbanizáció hatásairól vagy az Európai Unió közlekedéspolitikájáról olvashat a neki szánt tananyagban.

Az oktatási anyag az olyan aktuális témákat is érinti, mint például a diszkóbalesetek, vagy az elsősegélynyújtás.

A tananyagokról részletesen itt olvashatsz: http://www.tanuloknak.hu/Home/LearningContents

Pedagógusoknak

A pedagógusok számára készült segédanyagok tartalmazzák az adott évfolyam ismeretanyagát, valamint módszertani ajánlásokat és letölthető segédanyagokat.

A képzés közlekedési ismeretek oktatására felkészítő pedagógus-továbbképzés formájában is elvégezhető. Erről bővebben itt olvashatsz.

Hogyan tudsz részt venni a programban?

Regisztrálj a http://www.tanuloknak.hu honlapon a korosztályodnak megfelelő csoportba a Regisztráció/Bejelentkezés gombra kattintva és máris kezdheted az évfolyamodnak megfelelő közlekedésbiztonsági képzést.

A képzés és a tananyagok 2020. február 15-ig érhetőek el.

Gyertek, próbáljátok ki!

A program honlapja: http://www.tanuloknak.hu

A program Facebook oldala: https://www.facebook.com/biztonsagoskozlekedes

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Túléltük az első hetet!

Túléltük az első hetet!

Beindult a verkli, elkezdődött az iskola, de mi lesz később? Hogyan folytatódik? Mint tudjuk, a gyereknevelés nagy kaland, de most egy kicsit izgalmasabb a szokásosnál.
Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Napok, hetek, hónapok, netén évek óta úgy érzed, hogy állandó rohanásban vagy, nem jut időd semmire, nem végzel a feladataiddal? Szeretnél változtatni? Mi lenne, ha most kezdenéd? Benne vagy? Akkor most szóról szóra, betűről betűre olvasd el ezt a cikket! Nem ér csak úgy gyorsan átfutni ám! Lassulj velem legalább pár perc erejéig, és a végén döntsd el, hogy futsz tovább, vagy lassítasz a továbbiakban egy kicsit Te is!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére