Jelenlegi hely

Újabb látványelemekkel bővül az Adventi vásr Szombathelyen

2019-ben nem sok, de annál láványosabb elemek érkeznek az adventi vásárba - és karácsonyig sem fog tartani...

Az előző években folyamatosan bővülő látványelemek, új világítási berendezések várták a vásárra látogatókat. Az idei évben nem sok, de annál vonzóbb elemekkel bővül.

Míg korábban 1 hónapig tartott a vásár, az idén rövidebb ideig, szigorúan az adventi időszakban lesznek nyitva a pavilonok - pontosabban még karácsonyig sem fog tartani. A vásár november 29-én nyit és december 22-ig várja a látogatókat. 

A végleges program még várat magára, de a főbb fellépők nevei és fellépésük időpontja már ismert.

3 jelentős újdonság várja a látogatókat:

  • a Fő téren felállításra kerül egy régi, patináns körhinta
  • egy speciális gömbsátor, "dóm" fog helyet adni a kultúrális műsoroknak 2 hétig, ahol gyerekprogramok is leszek az Agora szervezésében ill. műsort pl. ad a Szimfónikus Zenekar is
  • a vásártól kissé távolabb, a Fő tér végén óriáskerék kerül felállításra. Pontos helye a (volt) Borostyánkő áruház előtti zsákutca-szakasz. Az óriáskerék felállítási és szétszedési munkálatai miatt ez az útszakasz 2019. november 18. és 2020. január 2 között lezárásra kerül, ezzel egyidőben az itt található 29 db parkolóhely nem lesz használható. Az óriáskerékre 2 szervezet javára  ingyen jegyet fognak adni: Aranyhíd EGYMI-nek és az Esőemberke Alapítvány-nak.

   

Az adventi vásárból nem hiányozhat a jótékony cél sem: a vásár hivatalos bögréjének teljes bevételét az  Aranyhíd EGYMI-nek és az Esőemberke Alapítvány-nak ajánlják fel. A bögréket idén jóval több adventi bódéban lehet majd megvásárolni.

A korábbi években már bejáratott, és talán a gyerekek által legnagyobb örömmel várt elem idén is megtalálható lesz a szökőkút és a Császárkő között, a palánkkal körülvett műanyag elemekből álló négy évszakos korcsolyapálya. Szent Márton kártyával ingyenes lesz a használata, anélkül 500 Ft - de ebben az esetben korcsolyát is kapunk.

     Az adventi szombatokon gyertyagyújtási ünnepségek a történelmi egyházak vezetésével 17:00 órakor kezdődnek.

Az eddig ismert programok:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink