Jelenlegi hely

Teremts romantikus téli hangulatot a nappalidban!

A téli hónapoknak van valamiféle varázsuk – ezt még azok is elismerik, akik általában véve nem szeretik annyira a hideg időt. Ha kint sötét van, hideg, esetleg még a hó is esik, még kellemesebbnek érződik bent a melegben tölteni az időt. Ezt kihasználva, egy kis energiabefektetéssel nagyon romantikus hangulatot varázsolhatsz a lakásodba, amitől különösen imádni fogod az otthon töltött órákat.

Sokféle elemmel teheted még kellemesebbé a hangulatot, de egy elektromos kandalló biztos, hogy hatalmasat fog lendíteni a projekten. Igazi filmbéli jelenetet varázsolhatsz a saját nappalidba: meleg takaróba burkolózva a kandalló közelében feküdhetsz a kanapén egy bögre gőzölgő teával. Persze kandallót telepíteni nem lehet egyik napról a másikra, de az illúzióját megadhatod az elektromos verzióval.

Milyen elektromos kandallót válasszak?

Ha úgy döntöttél, így szeretnéd tölteni a téli estéidet, a következő lépés az elektromos kandalló beszerzése. Ha megnézed a kínálatot, rögtön láthatod, hogy nem lesz túlságosan egyszerű dolgod: nagyon sokféle kandalló áll rendelkezésedre, és ha nem igazán ástad eddig bele magad a témába, nehéz eldönteni, melyik ideális számodra.

Fontos, hogy tisztában légy vele, hogy a helyiség befűtését nem az elektromos kandallótól kell várni. Nagy részük hőleadó képessége nem igazán számottevő, azaz ezek a kandallók inkább dekorációs elemként szolgálnak. A kellemes, romantikus téli légkör megteremtéséhez kiválóak, de a fűtésre legyen más alternatívád!

Az alábbiakban összeszedtünk néhány szempontot, ami megkönnyítheti a választást:

  • Ellenőrizd a rendelkezésre álló helyet! Banális hiba, mégis nagyon sokan elkövetik: egyszerűen nem mérik le előre, mekkora hely áll rendelkezésre, úgy gondolják, oda pont elfér a kandalló, aztán a vásárlás után derül ki, hogy túl nagy. Ne ess ebbe a hibába, előre mérj, és az alapján válassz, hogy melyik fog elférni a kiszemelt helyre!
  • Nézd meg, mennyit fogyaszt! Amikor egy új elektromos eszközt veszel, egyértelmű, hogy fontos szempont a fogyasztása. Ebben lehet komolyabb eltérés is az elektromos kandallókat illetően. Ha nem szeretnéd, hogy látványosan megnövekedjen a villanyszámlád, válassz kisebb fogyasztásút. Vedd ugyanakkor figyelembe, hogy a kandalló nem fog állandó jelleggel üzemelni, így beleférhet akár az is, ha egy kicsit áramigényesebb.
  • Ne csak az árat nézd! Az elektromos kandallók nem számítanak drágának, ugyanakkor annyira nem elhanyagolható a rájuk kiadott összeg, hogy ne számítana. Éppen ezért hajlamosak sokan arra, hogy igyekezzenek minél olcsóbban megúszni a vásárlást, de ez nem biztos, hogy jó taktika. A minőség is számítson, hogy ne csak 1-2 évig élvezhesd a téli hangulatot!
  • Az esztétikum mindenekfelett. Mivel ez egy dekorációs elem, nyilvánvalóan fontos, hogy jól nézzen ki. Válassz olyan elektromos kandallót, ami tetszik, de azt is vedd figyelembe, hogy illik-e a nappalidba! Egy modern stílusú helyiségbe ne vegyél antik hatású kandallót, és egy régiesen berendezett nappaliban sem mutat jól a modern – mindenképp vedd figyelembe, hova kerül!

Ha ezeket a szempontokat átgondolod, biztos, hogy imádni fogod az új kandallódat. Jó nézelődést!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére