Jelenlegi hely

Szigorú korlátozások Szombathelyen Húsvét idején

A húsvét idején Szombathelyen egyéni szabályozás lép életbe - egyes helyeken kötelező a maszk viselése, 20:00 után 18 év alatti gyermek nem lehet az utcán

Nemény András (MSZP) Szombathely polgármestere a miniszterelnök rendelkezései után, melyben további jogokkal ruházta fel a polgármestereket, a következő rendelkezéseket hozta a Húsvéti ünnepekre:

- A Csónakázó-tó, annak szigete, a tót körülvevő sétány, a Sportliget valamint a Parkerdő csak sport és rekreációs célokra használható, gyalogosan vagy kerékpáros megközelítéssel. Fontos, hogy az előírt 1,5 m távolságot minden esteben tartsák be a sétálók, ami alól kizárólag az egy háztartásban élők kivételek.

- A Csónakázó-tót körülvevő sétányon kizárólag az óramutató járásával megegyező irányban lehet sétálni - így is szeretnék elkerülni a találkozások álral kialakuló beszélgetésket.


-Lezárásra kerül a Csónakózó-tó melletti összes, a Fedett Uszoda- és Termálfürdő, az Emlékmű alatti, a Claudius Szálloda melletti, a Parkerdő előtti, a Csónakázó-tó környékén lévő vendéglátó egységek, valamint a Sportliget valamennyi parkolója. A rendőrség fokozottan ellenőrzi ezeket a területeket a húsvéti ünnep 4 napján. Fontos kiemelni, hogy a zöld területek nem kerülnek lezárásra, csak azok megközelítése nem történhet autóval!

- Kötelező lesz maszkot viselni: Fő tér, Csónakázó-tó melletti sétátányon, a Csónakázó-tó szigetén, a Sportligetben, és valamennyi közparkban.

- A vendéglátó-helyek és az üzeletek nyitvatartását szigorúbban korlátozzák, mint az országos: minden üzletnek zéárva kell tartania, kivéve: piac, a gyógyszertárak, gyógyászati segédeszközöket árusító üzletek, a benzinkutak, dohányboltok, bankok, illetve a posta. 

- Fagylaltot árusítani tilos - megelőzve a köztéri várakozást

- Közterületen sporttevékenység kizárólag egyedül, tíz méteres távolságot tartva végezhető. Lezárják a sportpályákat, ezek szalaggal lesznek körbekerítve. Sportolni természetesen szabad, de a szabályok megfelelő betartásával.

- És a talán legszigorúbb: este 20 óra és reggel hat óra között 18 éven aluliak nem tartózkodhatnak közterüeten (szülői felügyelettel sem!)

A szabályok 2020. április 10-április13. 24:00 között vannak érvényben.

A teljes bejelentés megnézhető ITT.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére