Jelenlegi hely

Szigorú korlátozások Szombathelyen Húsvét idején

A húsvét idején Szombathelyen egyéni szabályozás lép életbe - egyes helyeken kötelező a maszk viselése, 20:00 után 18 év alatti gyermek nem lehet az utcán

Nemény András (MSZP) Szombathely polgármestere a miniszterelnök rendelkezései után, melyben további jogokkal ruházta fel a polgármestereket, a következő rendelkezéseket hozta a Húsvéti ünnepekre:

- A Csónakázó-tó, annak szigete, a tót körülvevő sétány, a Sportliget valamint a Parkerdő csak sport és rekreációs célokra használható, gyalogosan vagy kerékpáros megközelítéssel. Fontos, hogy az előírt 1,5 m távolságot minden esteben tartsák be a sétálók, ami alól kizárólag az egy háztartásban élők kivételek.

- A Csónakázó-tót körülvevő sétányon kizárólag az óramutató járásával megegyező irányban lehet sétálni - így is szeretnék elkerülni a találkozások álral kialakuló beszélgetésket.


-Lezárásra kerül a Csónakózó-tó melletti összes, a Fedett Uszoda- és Termálfürdő, az Emlékmű alatti, a Claudius Szálloda melletti, a Parkerdő előtti, a Csónakázó-tó környékén lévő vendéglátó egységek, valamint a Sportliget valamennyi parkolója. A rendőrség fokozottan ellenőrzi ezeket a területeket a húsvéti ünnep 4 napján. Fontos kiemelni, hogy a zöld területek nem kerülnek lezárásra, csak azok megközelítése nem történhet autóval!

- Kötelező lesz maszkot viselni: Fő tér, Csónakázó-tó melletti sétátányon, a Csónakázó-tó szigetén, a Sportligetben, és valamennyi közparkban.

- A vendéglátó-helyek és az üzeletek nyitvatartását szigorúbban korlátozzák, mint az országos: minden üzletnek zéárva kell tartania, kivéve: piac, a gyógyszertárak, gyógyászati segédeszközöket árusító üzletek, a benzinkutak, dohányboltok, bankok, illetve a posta. 

- Fagylaltot árusítani tilos - megelőzve a köztéri várakozást

- Közterületen sporttevékenység kizárólag egyedül, tíz méteres távolságot tartva végezhető. Lezárják a sportpályákat, ezek szalaggal lesznek körbekerítve. Sportolni természetesen szabad, de a szabályok megfelelő betartásával.

- És a talán legszigorúbb: este 20 óra és reggel hat óra között 18 éven aluliak nem tartózkodhatnak közterüeten (szülői felügyelettel sem!)

A szabályok 2020. április 10-április13. 24:00 között vannak érvényben.

A teljes bejelentés megnézhető ITT.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére