Jelenlegi hely

Mutasd, miben hoztad a tízóraidat!

Már csak 3 hét a szünetből - ti is járjátok már a boltokat?

 

Szeptember közeledtével anyukák ezrei lepik el a boltokat, hogy a megfelelő tanszereket, iskolai kiegészítőket vásárolják meg.

Nagy gondot fordítunk a tornacipő, tornaruha, megfelelő kiképzésű iskolatáska megvásárlására.

Az uzsonnás doboz és a palack megvásárlására is figyelünk? Vagy megvesszük a legolcsóbbat? Ilyenkor tonnaszámra kerülnek fel az üzeletek polcaira a silány minőségű, sokszor a mintázata miatt vonzó, egészségre viszont rendkívül káros műanyag dobozok és palackok. 

Tanítónőként pedig gyakran látom, hogy a gyerekek utántöltött (tea, szörp stb.) PET palackban hozzák a tízóraihoz, uzsonnához az innivalójukat - ez kifejezetten káros!

Miért fontos, hogy a doboz és a palack, amiben gyermekeink viszik az enni-innivalót, minőségi legyen? 

Köztudottan a PET palackokat TILOS utántölteni, ez kifejezetten egyszeri használatra fejlesztették ki. A PET a legáltalánosabb, legelterjedtebb, legolcsóbb és legveszélyesebb műanyag. Sérülés, hő hatására káros vegyületek oldódnak ki belőle - pl. DEHP, ami befolyással lehet a máj - és a veseműködésre. Sajnos nem tudni, hogy szállítás és tárolás közben milyen körülmények között állt a termék, milyen hő hatásának volt kitéve. SŐT! Megvásárlásával a környezetet is szennyezzük, mert lebomlásához 400 év kell! Ha a téli időszakban a meleg teát PET palackba töltjük a gyereknek, bizony komoly egészségkárosodást udézhetünk elő!

Az olcsó boltok polcain végignézve a palackok egy részét, szintén 1-es jelölésű műanyagokra bukkantam - pedig a palackok dizájnosak és szépek voltak (bár az áruk már némi bizonytalanságot keltett bennem, hisz 290 Ft-ba kerültek...). Volt olyan uzsonnás doboz, melynek anyagáról semmilyen információt nem találtam sem a ráragasztott magyar nyelvű tájékoztatón és a kötelező műanyag jelölés is hiányzott róla. A gyanúsan olcsó dobozok anyagai legtöbbször "újrahasznosított" műanyagból (pl. kétes eredetű és szennyezettségű visszaolvasztott kupakok) készülnek, melyek előző szennyezettségéről nincs semmilyen információnk. Könnyen törnek, egy idő után becsukhatatlanok, és legtöbbször jellegzetesen büdös "műanyag szaguk" van. 

Mire ügyeljünk a palackok és az uzsonnás dobozok megvásárlásánál? 
Az semmiképpen ne 1-es jelölésű műanyag legyen, hanem kifejezetten élelmiszer tárolására alklamas 5-ös jelölésű. Nem elég csupán a BPA FREE jelölésnek rajta lennie!  
Mivel a palackok gyerekkörnyezetben lesznek, ahol könnyen leesnek, elgurulnak egy nagyon fontos balesetvédelmi szempont: kizárólag olyan palackot vásároljunk, ami törés esetén nem törik szilánkosra, a törés mentén nem lesz éles - ezzel az osztályban, edzésen komoly baleseteket előzhetünk meg.

Lányos anyukaként pontosan tudom, nem mindegy a dizájn - ezt egyszerűen megoldhatjuk az egyszínű dobozoknál, palackoknál vízálló matricával! Sőt, ha a gyermek megunta az épp kedvenc mesehőst, egyszerűen kicserélhetjük a matricát.

A Tupperware elkötelezett környezetvédő cég, mely amelett, hogy kizárólag megbizható, folyamatosan ellenőrzőtt, mérgező anyag-mentes alapanyagokból dolgozik, termékei hosszú életűek (akár 30 év). 

Legismertebb termékük az öko palack. Miért vásároljunk gyermekinknek ilyen palackot?

 • mert "egészséges", 5-ös műanyagból készült
 • meleg hatására sem oldódnak ki belőle mérgező anyagok, mint a pett palackokból
 • használat után kidobva 2 év alatt lebomlik, tehát nem terheljük vele a természetet
 • hideg és langyos italokat is tölthetünk bele 
 • ​ergonomikus kialakítása miatt könnyű kézben tartani
 • a kupak maximálisan cseppmentesen zár (hú, előtte hány palack tartalma folyt a táskámba, autóba)
 • A kipattintható tető úgy van kialakítva, hogy nem zavaró ivás közben - de kapható csavaros kivitelben is!
 • mosható mosogatógépben
 • használatával véded a környezetet: a sok-sok eldobható pet palack helyett ezt töltöd meg naponta – nem terheled a természetet, piciben ugyan, de  hozzájárulsz ahhoz, hogy ne kelljen feleslegesen eldobható gyártani
 •  spórolunk – nem veszünk naponta fél literes eldobható palackot
 •  több méretben kapható (350 ml, 500 ml, 750 ml, 1000 ml) és a gyerekeknek való palackok édes állatfigurásak 
 • bár rendkívül strapabíróak, a palackok nem törnek szilánkosra, így a törés után semmyilen további sérülést nem okoznak

Mit ajánl iskolakezdésre a Tupperware?

Most a háromszögletű, 3 színben (lila, kék, narancsárga) 750 ml-es öko palack mellé egy osztott uzsonnás/ebédlős dobozt kaptok ajándékba! A doboz rendkívül praktikus, akár hideg-, akár meleg étel számára. Csepp-és légmentesen zár, az étel friss marad benn! A különböző ételeket szeparálhatjuk: külön rekeszbe a zöldség, gyümölcs, szendvics, vagy rizs, saláta, hús. Vihetünk benne bármilyen ételt biztosan nem nyomódik össze a gyermek zsákjában! 

A szett ára 3590 Ft

Az augusztus hónapban rendelők sorsoláson vesznek részt: 1 szerencsés szett-vásárló megnyerheti a Tupperware legújabb termékét az Öko palack Kefét!
Minél több szettet vásárolsz, anál nagyobb az esélyed a nyerésre!
A nyereményakció kizárólag a Vizaverné Horváth Zsófiánál leadott megrendelésekre érvényes! 

Rendelést legegyszerűbben az ITT kitöltött űrlapon lehet, vagy telefonon a 06 20 917 28 29-es számon!

 

A cikk teljes egésze szerzői jogok hatálya alá esik (1999. évi LXXVI törvény) , annak részben vagy egészben történő másolása törvénybe ütközik, különös tekintettel
más Tupperware tanácsadók részére saját marketing célra történő felhasználása tilos

Előadás, cikk írásakor a forrás megadása minden esetben kötelező!

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink