Jelenlegi hely

Készségfejlesztő játékok gyerekeknek: leköti és tanítja

Azt mondják, egy kisgyerek mindenből képes tanulni, fejlődni. És ez bizonyos szinten igaz is, de a kifejezetten készségfejlesztésre való játékokkal olyan gyorsan lehetnek egyre ügyesebbek, olyan hihetetlen sebességgel szélesedhet a látókörük, hogy felnőttként szinte fel sem tudjuk fogni ezt a tempót.

Készségfejlesztő játék persze rengetegféle van, és mindegyik hasznos a maga módján. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül igyekeztünk néhányat összeszedni közülük, amiknek minden kisgyerekes családban helyet kell kapnia. A jó készségfejlesztő játékok egyszerre kötik le a gyerekeket és tanítják őket – az Alza kínálatában pedig rengeteg ilyennel találkozhatunk.

Ezeket mindenképp szerezd be, ha kisgyereked van:

  • Formabedobó. A legnagyobb klasszikus a fromabedobó, nem véletlenül. Nagyon sokat javít a picik kézügyességén, valamint a kéz-szem koordinációt is fejleszti. A gyerkőc eleinte nem fogja tudni bedobni a megfelelő helyre a formákat, nem is érti, melyiket hova kellene. Szép lassan azonban rájön az összefüggésre, és a keze is elég biztos lesz ahhoz, hogy be tudja illeszteni a formát a kivágásba. A sikerélménye pedig óriási lesz!
  • Építőjátékok. Az építőjátékokban az a jó, hogy minden életkorban lehet megfelelőt találni. Egészen kicsi korban a nagyméretű kockákból lehet tornyot építeni, aztán ledönteni. A nagyok pedig már bonyolult épületeket, járműveket is össze tudnak rakni legóból, vagy mágneses építőkből. Ezek a játékok a kézügyességet és a kreativitást egyaránt magasabb szintre helyezik.
  • Kirakók. A kirakók igazi jolly jokerek: a nyugodtabb típusú gyerekek jó ideig eljátszanak vele, közben pedig tanulnak. Fejlődik a logikájuk, a kéz-szem koordinációjuk, valamint a kitartásuk is. A piciknek 2-3-4 darabból álló kirakók is elég nehezek még ahhoz, hogy fejtörést okozzanak, a nagyoknak pedig sokkal több darabból állókat választhatunk.
  • Golyóvezetők. Hihetetlenül jó hatással vannak a kéz mozgására a különböző golyópályák, golyóvezetők. Ahogy a golyókat végigvezetik a fém pályán a gyereket, észrevétlenül aprólékos mozdulatokat tanulnak, ami fejleszt a kézügyességükön.
  • Szerepjátékok. Inkább a 2 évesnél idősebb gyerekek szeretik a szerepjátékokat, amik a képzelőerejüket teszik próbára. Amikor a gyerkőc eljátssza, hogy ő a bolti eladó, és mi játék élelmiszert vásárolunk tőle, fontos dolgokat tanul a mindennapokról.

Készülj fel Te is a legjobb játékokkal a következő ajándékozós alkalomra!

A fotó forrása:

FamVeld / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesélni és mesét hallgatni nagy ajándék kicsiknek és nagyoknak is. Ezek az értékes történetek segítenek ráhangolódni az ünnepekre, kiemelnek a hétköznapokból. Jó olvasást!
A karácsony nem marad el!

A karácsony nem marad el!

Ha nem is lesz olyan, mint a megszokott, attól még lehet szép és meghitt a karácsonyunk. Az ünnep öröme feltölt, erőt és reményt ad, amire most nagy szükségünk van...
Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére