Jelenlegi hely

Hétfőtől bezárnak a Szombatelyi óvodák és bölcsődék

Nemény András szombaton sajtótájékoztatót tartott a Városházán. Több, gyermekes családot érintő intézkedés is történt.

A koronavírus járvány megelőzése érdekében – figyelemmel a Kormány által 2020. március 11. napján elrendelt veszélyhelyzetre – Szombathely Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő bölcsődék és óvodák működése tekintetében az alábbi intézkedéseket történnek:

- 2020. március 16. napjától, az Operatív Törzs bejelentése alapján kiadásra kerülő kormányrendeletben kapott felhatalmazás alapján, Szombathely Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő bölcsődék és óvodák vonatkozásában rendkívüli szünet lesz

-2020. március 16. napján Szombathely Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő valamennyi bölcsődében és óvodában ügyeleti rendben biztosítják azoknak a gyerekeknek a felügyeletét, akiknek napközbeni felügyelete másként nem megoldható

- 2020. március 16. napján Szombathely valamennyi bölcsődéjében és óvodájában felmérik, hogy 2020. március 17. napjától hány gyermek fogja ügyeleti ellátás keretében igénybe venni a napközbeni ellátást

- az ügyeletes bölcsődékről, óvodákról 2020. március 16. napján rendelkeznek - a felmérések figyelembe vételével.

Az iskolák bezárása miatt Szombathely város helyi menetrendej várhatóan változni fog.
A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a kialakult helyzet nem szünet, hanem biztosnági intézkedés a járvány terjedése megelőzésére, ezért a tanulók, gyerekek feltétlenül maradjanak otthon.

Azok a gyerekek, akik eddig rászorulóként kaptak (ingyenes) iskolai étkezést, várhatóan most is megkapják a meleg ételt, felmérik a kapacitást és a lehetőségeket, és hétfőn tájékoztatnak a részletekről.

A fedett Uszida és Termálfürdő március 15-től, vasárnaptól teljesen bezár.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére