Jelenlegi hely

Az Abért-tavon hiába 10 cm-es a jég...

A Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság sajtóközleménye az Abért-tavon történő korcsolyázásról

A Lukácsházi tározó kivitelezési munkálatainál a völgyzárógát építéséhez jelentős mennyiségű földet termeltek ki. Az így kialakult anyagnyerőhelyen ökológiai célú vizes élőhely kialakítására került sor. Ezáltal jött létre az Abért-tó, mely két "külön" tóból áll (9 ha és 16 ha), s melyet töltés választ el egymástól. Átlagos vízmélységük kb. 1,5 m.
 
Az Abért-tóra a Nyugat-duntántúli Vízügyi Igazgatóságnak fenntartási kötelezettsége van. Az ezzel kapcsolatos feladatok ellátásába azonban nem tartozik bele a vízfelületen kialakult jégréteg vastagságának, minőségének vizsgálata. Miután nem szakmai feladatunk, ezért nem is tervezzük az ilyen jellegű vizsgálatok elvégzését. Pénzügyi, tárgyi és személyi feltételek sem állnak ez ügyben Igazgatóságunk rendelkezésére.
 
Felhívjuk a lakosság szíves figyelmét arra, hogy az Abért-tavon, a szabad vízfelület jegén tilos tartózkodni! A helyszínen tiltó táblák is jelzik a tényt, hogy "Jégre lépni tilos!". Ennek következtében baleset esetén a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság semmilyen felelősséget nem vállal!
 
Aki a tiltó szabályt megszegi, szabálysértést követ el, melynek következményei viselnie kell.
 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink