Jelenlegi hely

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"

Az ötletet a babsaláta adta. Én bizony régen a bablevesbe simán belefőztem a fél kg gyöngybabot és a "felesleget" kiszedve készült a saláta. 

Hozzávalók:

  • lencse
  • lilahagyma
  • tejföl
  • majonéz
  • ecet/citromlé
  • cukor
  • bors

A lilahagymával kezdem. A fél kg lencséhez 4 fej lilahagymát egészen apró kockákra vágok és lesózom. A legjobb, ha van ideje, de ha csak annyit áll külön, amíg a lencse megfő, akkor sincs baj. 

Ezután a lencsét megfőzöm. Na itt számtalan praktikát mondhatnék, ès felettébb kínos emlékképeket eleveníthetnék fel, főleg az áztasd be előző este és öntsd le az első levét ajánlások kapcsán. Nekem az jött be, hogy megmosom a lencsét és felteszem főni. Szokásosan ottfelejtem, időnként rákukkantok, ha elfőtte a levét teszek még rá vizet. Gyakorlatilag akkor veszem le, amikor kezdi ledobni a héját. Sót egyáltalán nem teszek hozzá, azt majd a hagymától kapja. Szóval ha kellően puha, szűrőkanállal lecsepegtetem és egy tálban hagyom hűlni. Amikor bizonyosan kihűlt, hozzáöntöm a lilahagymát, 6-8 evőkanál tejfölt, 2-3 evőkanál majonézt, kevés cukrot, borsot és 2-3 tk ecetet vagy citrom levét. 

Ennek a finomságnak is a kedvenc lilahagyma a lelke. 

Elvetemült tipp: ha a lencse számodra nehezen emészthető, főzés után fagyaszd le! (Két legyet egy csapásra - nem fúj fel, mint Harry Potterben a nagynénit, és bármikor előkaphatod a félkész alapanyagot a fagyasztóból.)

Gutheil Gabriella - Kaposvárimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára…

Az első itthoni vakációs nap margójára…

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére