Jelenlegi hely

Czibere: a gyermekek ingyenes étkeztetése a cél

A kormány feltett szándéka, hogy előbb az általános iskolában, 2016-tól pedig az óvodában és a bölcsődében is minden gyermek ingyenesen étkezzen.

A kormány feltett szándéka, hogy előbb az általános iskolában, 2016-tól pedig az óvodában és a bölcsődében is minden gyermek ingyenesen étkezzen, a szülőknek csak egy bizonyos jövedelmi határ felett kellene minimális térítési díjat fizetniük - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken szerdán.

Czibere Károly a hátrányos helyzetű gyerekeket befogadó és nevelő Kedvesházban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az intézkedés bevezetésével nem szabad rákényszeríteni a szülőket arra, hogy saját szegénységüket dokumentálják. A társadalom legfőbb törekvése ne az legyen, hogy "a szegénységet bizonygassuk, és ezek alapján jussunk hozzá bizonyos támogatásokhoz" - fogalmazott.

Ha gyermekekről van szó, az legyen az alapelv, hogy a társadalom mindent automatikusan és ingyenesen adjon meg nekik - emelte ki. Emlékeztetett, a kormány 20 milliárd forintot fordít arra, hogy 2016-tól minden gyermek - bizonyos jövedelmi korlát alatt - ingyenesen kapjon étkezést.

Azoknak a gyerekeknek, akik ezt a támogatást az intézményrendszeren keresztül nem kapják meg, külön programokat kell kidolgozni, ilyen lesz például a nyári gyermekétkeztetés és a tavasztól induló ételcsomagprogram. Előbbinek jelentősen nő jövőre a támogatása, a tavasztól induló, 34 milliárd forintos ételcsomagprogram pedig egyebek mellett a bölcsődés korú, a háromévesnél fiatalabb gyermekeket gondozó családokat fogja segíteni - ismertette Czibere Károly.


Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére