Jelenlegi hely

Karácsonyi díszként születhetnek újra a kidobásra ítélt tárgyak

Pályázat típusa: alkotói pályázat
Korcsoport: 16 év felett
Beküldési határidő: 2019. december 8.

Sokan nem gondolnák, hogy akár műanyag poharakból is készülhet karácsonyi koszorú, kiégett villanykörtékből karácsonyfadísz, vagy akár termésekből asztali dekoráció. Ilyen, de még inkább ezeknél is kreatívabb alkotásokat várnak az Alkotó Energia ÚJRA! pályázatára. A legkreatívabb karácsonyi ötleteket december 8-ig várja a szervező, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., Magyarország legnagyobb karácsonyi Csináld magad! (DIY) megmérettetésére.

A korábbi pályázatok során már számos meglepő és igazán izgalmas koncepció érkezett, de most kifejezetten a karácsony került a középpontba: két kategóriában, karácsonyfadísz és karácsonyi dekoráció megalkotásával pályázhatnak a magukban ünnepi kreativitást érzők az Alkotó Energia ÚJRA! országos pályázatán. A Paksi Atomerőmű által szervezett versenyre olyan alkotásokkal nevezhetnek az érdeklődők, amelyek használt alapanyagokból, régi tárgyakból egy-egy újragondolt karácsonyi díszt vagy dekorációt varázsolnak, ezzel pedig nem csupán a kreatív alkotóképességüket mutatják meg, hanem a hulladékmennyiség csökkentése jegyében a környezetért is tesznek.

A 2016-ban indult Alkotó Energia kezdeményezés célja – összhangban azzal, hogy az atomerőmű klímabarát módon termel villamos energiát –, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, illetve felhívja a figyelmet a környezetet terhelő anyagok újrafelhasználásának lehetőségeire, illetve segítse a társadalmi tudatosság fejlesztését.

A program mostantól évente több, tematikus megmérettetésre várja a kreatív alkotókat. Az Alkotó Energia ÚJRA! első témája a karácsony. A versenyen a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek vehetnek részt. A beküldött pályamunkákat az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. fogja elbírálni. Mindkét nevezési kategóriában egy-egy nyertest hirdetnek.

További részletek, illetve a jelentkezés pontos feltételei az Alkotó Energia ÚJRA! pályázat hivatalos oldalán olvashatók: https://alkotoenergia.hu/

Kategóriák:

ÚJRA! karácsonyfadísz:

Ebben a kategóriában újrahasznosított karácsonyfadíszekkel, illetve hulladék/maradék anyagokból, vagy a természetben fellelhető anyagokból készített karácsonyfadíszekkel lehet nevezni.

ÚJRA! karácsonyi dekoráció:

Ebben a kategóriában bármiféle, újrahasznosítással létrehozott (a karácsonyfadíszek körébe nem tartozó) karácsonyi dekorációval lehet nevezni.

A pályázatok beküldésnek határideje: 2019. december 8. 24 óra

Nyeremények: 

Mindkét nevezési kategóriában egy-egy nyertest hirdetünk. A beküldött pályamunkákat a Szervező, MVM Paksi Atomerőmű Zrt. bírálja el.

A két kategória egy-egy győztesének fődíja 5 éjszakás üdülés teljes ellátással az egész család számára a paksi Erzsébet Nagy Szállodában.

Pentart különdíj

Két darab egyenként 25.000Ft értékű (fogyasztói ár) ajándékcsomag a két kategória legegyedibbnek és legkreatívabbnak ítélt alkotásainak. A két különdíjas maga válogathatja össze az ajándékcsomagot a Pentacolor Kft. által fejlesztett és gyártott festékekből, színezékekből és vegyszerekből. Az ajándékcsomagot egy egynapos céglátogatással (fejlesztőlabor, műterem, raktár) egybekötve válogathatja össze a két szerencsés nyertes.

FabroStone különdíj

25.000 Ft-os ajándékutalvány a legügyesebb Adventi koszorú készítőnek.

Vintage Velem különdíj

20.000 Ft-os Lignocolor ajándékutalvány a felajánló által legszebbnek ítélt vintage hangulatú karácsonyi dekorációnak.

Malenka DIY Home különdíj

Két darab egyenként 10.000Ft értékű ajándékutalvány a két kategória a felajánló által legötletesebbnek ítélt természetes anyagokból készült alkotásainak.

Nemiskacat különdíj

Mini Chalk Paint Projekt-csomag a Szendrődi Enikő által legkülönlegesebbnek ítélt festett karácsonyfadísz alkotójának.

Forrás

 

Partnereink