Jelenlegi hely

Hárommilliárd forint hátrányos helyzetű gyermekek nyári étkeztetésére

A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyerekek vehetnének részt a nyári étkeztetésben.

A kormány döntése nyomán az idén 3 milliárd forint használható fel hátrányos helyzetű gyermekek nyári étkeztetésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vasárnap este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Czibere Károly elmondta, az összeg 400 millió forinttal haladja meg a múlt évi keretet és a tárca úgy számol, hogy a tavalyi 120 ezerrel szemben az idén 135 ezer gyermek étkeztetését teszi lehetővé.

A támogatás elnyerésére május 7-ig pályázhatnak az önkormányzatok, a döntés június elején születik meg a források kiosztásáról - tette hozzá.

A politikus elmondta, a feltételek szerint olyan gyerekek részesülhetnek az étkeztetésben, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, illetve többlettámogatást biztosítanak a hátrányos helyzetű térségekben működő települések számára.

Czibere Károly kifejezte reményét, hogy az erre szolgáló keret bővülése nyomán a múlt évi 1270-hez képest az idén nőni fog a pályázó települések száma is.

Annál is inkább, mert a pályázatok elbírálásánál előnyként értékelik, ha helyi erőforrásokat hasznosítanak az önkormányzatok a program végrehajtásához. A helyi munkaerő foglalkoztatása, a helyben megtermelt áruk hasznosítása pedig hozzájárulhat egy-egy település gazdaságának fellendítéséhez is - tette hozzá az államtitkár.

 

Forrás: MTI

Partnereink