Jelenlegi hely

LEGOT nyelt egy csecsemő - mentősök mentették meg - félúton

Az Országos Mentőszolgálat facebook oldalán adott hírt arról a szerencsés kimenetelű esetről, mely egy 4 hónapos csecsemővel történt. 

Valószínűsíthetően egy nagyobb testvér által a kiságyba tett LEGO darabot nyelt le a kicsi, a játékdarabot a szülőknek nem sikerült a mentésirányító instrukciói alapján eltávolítani, ezért a szülők és a mentősök is elindultak. Félúton találkoztak, a mentő dolgozóinak az utolsó pillanatban sikerült a baba nyelőcsövéből eltávolítani a játékdarabot.

Köszönjük a gyors segítséget!

A teljes hír az OMSZ facebook oldaláról: 

Négy hónapos babához kérték a szombathelyi mentők segítségét szerda délután egy közeli településre. A fulladó csecsemőhöz azonnal több egységet is indított a rutinos mentésirányító, aki folyamatosan instruálta a bejelentőt a teendőkre. A kétségbeesett telefonáló mindent jól csinált, a beavatkozások mégsem jártak sikerrel. A baba egyre kevésbé kapott levegőt és végül eszméletlenné vált. A befújások sem voltak eredményesek, ezért azonnal autóba tették a gyermeket és az érkező mentő elé indultak. A találkozást a vonalban levő mentésirányító koordinálta és az autók félúton, valószínűleg az utolsó pillanatban találkoztak. Bajtársaink azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek és kiderült, hogy a nyelőcső felső szakaszába ékelődött játék nyomta össze a gégét úgy, hogy a kicsi csaknem megfulladt! Bajtársainknak sikerült gyorsan eltávolítani a figurát, amit a szülők tudta nélkül, valószínűleg valamelyik kistestvér dughatott be játékból a kiságyba. Bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a gyermeket. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink