Jelenlegi hely

Roppanós sajtos rúd laktóz- és tojásmentesen

A visszavezetés időszakában (mikor a laktózmentes tejtermékekkel kezd próbálkozni az ember) számomra mindig örök dilemma, hogy mit és mennyit adjak a kicsinek, miközben szeretnék neki valami finomat sütni.

 

A visszavezetés időszakában (mikor a laktózmentes tejtermékekkel kezd próbálkozni az ember) számomra mindig örök dilemma, hogy mit és mennyit adjak a kicsinek, miközben szeretnék neki valami finomat sütni.

Ez a laktózmentes sajtos rúd pont azért volt jó, mert nem tartalmazza a többi számára veszélyes összetevőt (cukor, gyümölcs, tojás stb.), és egy egész tepsinyi süteménybe kerül 1,5 dl laktózmentes tejföl. Így tökéletes volt ahhoz, hogy próbálkozzunk, mennyire bírja a pici a terhelést.

Hozzávalók (egy tepsi):

  • 300 gramm liszt

  • 250 gramm vaj/zsiradék (laktózérzékenyeknek pl. liga)

  • 2 teáskanál só

  • kb. 1,5 dl (laktózmentes) tejföl

  • (laktózmentes) reszelt sajt a tetejére

A lisztbe keverjük bele a sót, a vajat kockázzuk fel, és morzsoljuk el a lisztben, majd gyúrjuk össze a tejföllel (lehet fokozatosan belegyúrni a tejfölt, hogy ne legyen túl lágy a tészta). A tésztát kicsit pihentessük (ha elmarad, mert sietünk, az sem gond), majd nyújtsuk kb. 1 ujjnyi vastagra, szórjuk meg a reszelt sajttal, és vágjuk csíkokra (én pizzavágóval és késsel vágtam már fel, de derelyevágóval is megtehetjük).

Végül rakjuk a kívánalmainknak megfelelő hosszúságúra vágott :) rudakat sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Ha aranybarnára sült, vehetjük is ki. Nálunk a picike és Apa nagy kedvence, igazi jolly joker sós süti, ha valaki váratlanul betoppan vagy gyorsan kell egy kis nasit készíteni.

 

Forrás: babykitchen.blog.hu

 

Partnereink