Jelenlegi hely

Újabb babakötvény-igénylő pontok nyílnak országszerte

Újabb babakötvény-igénylő pontok nyílnak még az év végéig járási hivatalokban, önkormányzatoknál - jelentette be Miszlai József, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.

A fővárosi kormányhivatal V. kerületi járási hivatalában tartott eseményen az elnökhelyettes emlékeztetett: a 2006. január 1-je után megszületett gyermekeknek az állam 42 500 forint életkezdési támogatást biztosít, ez az összeg a Start letéti számlára kerül és ott is marad mindaddig, amíg a szülő nem "aktiválja" a számlát.

Az aktiválás után a pénz a szülő anyagi hozzájárulásával gyarapodva Babakötvényben kamatozik: az infláció feletti 3 százalékos extrakamat mellett adó-, illeték- és járulékmentesség is ösztönzi a szülőket, hogy minél több pénzt gyűjtsenek a számlán. A befektetők emellett - a befizetés nagyságtól függően - legfeljebb 6 ezer forint állami támogatásban is részesülnek.

Az elnökhelyettes hozzátette: a kincstár arra törekszik, hogy a lehető legtöbb helyen hozzájuthassanak termékeikhez, tavaly ezért tíz új értékesítési pontot létesítettek az országban. Idén eddig már tizennyolc új értékesítési pontot nyitottak, az év végéig pedig további hatot fognak megnyitni járási hivatalokban, önkormányzatoknál.

Miszlai József az MTI kérdésére elmondta: az életkezdési támogatás minden 2006 január 1. után született gyermeket megillet. A 2006. január 1. előtt születettek ugyan "elesnek" a 42 500 forintos életkezdési támogatástól, de esetükben egyszeri, 25 ezer forintos befizetéssel lehet aktiválni az értékpapír-számlát.

Kurucz Éva kormányszóvivő a tájékoztatón arról beszélt: a kormány fontosnak tartja az öngondoskodást és számos intézkedésével arra akarja ösztönözni a szülőket, hogy gondoskodjanak gyermekeik jövőjéről, erre pedig jó eszköz a Start-számla, amelyből ebben az évben 27 ezret nyitottak.

Mint mondta, a kormány számos intézkedéssel segíti a gyermeket vállalókat és úgy tűnik, ez hatással van a születések számára is, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal kedd reggel közzétett tájékoztatása szerint az év első kilenc hónapjában 3 százalékkal nőtt a születések száma a megelőző év azonos időszakához viszonyítva.
 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére